Тази нощ бе взривен банкомат в Сапарева баня и полицаите

...
Тази нощ бе взривен банкомат в Сапарева баня и полицаите
Коментари Харесай

Екшън - хеликоптер, кучета и жандармерия срещу крадци

Тази нощ бе взривен банкомат в Сапарева баня и служителите на реда най-стене съумяха да влязат по следите на нарушителите. Предполага се, че обвинените са виновни и за други такива кражби. За последните месеци в страната бяха обрани 7 банкомата.

След удара в Сапарева баня е открит джипът на нарушителите и в него са парите от последния грабеж. Един от тях е арестуван.

Взривиха банкомат в София, пари хвърчаха във въздуха

Откраднаха банкомат от полицейско ръководство

100 000 лв. мистериозно изчезнаха от банкомат

Според Министерство на вътрешните работи останалите се крият гората край пернишкото село Боснек, която сега се претърсва благодарение на хеликоптер и кучета. В акцията вземат участие и елементи на жандармерията.

Операцията се управлява персонално от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

„ След гонене и заградителни мероприятия сътрудниците са засекли автомобила, с който е осъществено закононарушението и причинителите. Те са минали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на чиновниците. Минали са през дерето на реката и в този момент се укриват в гората. Има един арестуван. Други трима се търсят. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на причинителите. Това са хората, които са забъркани в част от обирите на банкомати, само че не са единствено те”, сподели в предаването „ Здравей, България” по NOVA Маринов.

„ Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”, добави той.

„ Банкоматите се взривяват със самоделни взривни устройства, с които биха могли да боравят и терористи”, разяснява в предаването „ Здравей, България” проф. Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по сигурност.

Той уточни, че това, че причинителите остават незаловени, значи, че някой може да извърши и терористичен акт.

„ Виждам, че е доста успокоително това, че тази мода е пристигнала от Европа, друго щеше да бъде, в случай че беше пристигнала от Русия, тогава щяхме да намесим Путин и политиката”, уточни Радулов.

Според него престъпността се усилва, макар че на хартия понижава и то внезапно.

„ Тази година съгласно формалните доклади са регистрирани 72 хиляди закононарушения, против 100 хиляди по-миналата и 145 хиляди преди 3-4 години”, разясни Радулов, като добави, че тогава това действително са били към 50% от осъществените закононарушения.

„ Всеки път, когато някое закононарушение не се разкрива, то води до следващи такива” , счита Радулов.

„ Последните гърмежи са с един и също почерк. Но в случай че се върнем към началото на годината, имаше банкомат, вързан за джип и влачен”, даде образец Радулов. Той допусна, че с това се занимават разнообразни престъпни нарушители, на които банкоматите се костват доста лесна плячка.

„ За нарушителите няма никакъв риск”, уточни Радулов и сподели, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да задържа нарушителите преди да ограбят банкоматите. „ При тежките закононарушения след 72 часа шансът да разкриеш нарушителите е 3-4%”.

Радулов добави, че служителите на реда постоянно нямат консумативи даже за такива неща, като взимане на пръстови отпечатъци и че „ Институтът по криминалистика” де факто е фалирал”.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР