Тази нощ атмосферните явления в западната половина от страната ще

...
Тази нощ атмосферните явления в западната половина от страната ще
Коментари Харесай

Разкъсана облачност в събота по Черноморието

Тази нощ атмосферните феномени в западната половина от страната ще продължат. На места, основно в Северозападна България и Софийско, ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. На изток в обособени региони все ще има слаби валежи, само че последователно ще спрат и облачността ще се раздра до най-вече ясно. Ще бъде съвсем безшумно.

Утре преди обяд по Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд - забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 17 юни слънцето във Варна изгрява в 5:28 часа и залязва в 20:51 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 23 минути. Фазата на луната е един ден преди новолуние.

В югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии. На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 mm. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони североизточен вятър. Температурите ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°.

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в масивите от Западна България ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 46 мин. и залязва в 20 ч. и 55 мин. Фаза на луната: eдин ден преди новолуние.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР