Тази неделя турските граждани ще отидат отново до урните, за

...
Тази неделя турските граждани ще отидат отново до урните, за
Коментари Харесай

Два дни преди балотажа в Турция, победата на Ердоган изглежда сигурна

Тази неделя турските жители ще отидат още веднъж до урните, с цел да гласоподават на балотажа на президентските избори. Двамата претенденти са Реджеп Ердоган и Кемал Кълъчдароглу. На първия тур актуалният държавен глава завоюва малко над 49 на 100, а анализаторите предсказват дефинитивна победа и в неделя.
Нашият водач не прави нищо за дамите. Не знаем какво ще се случи с дамите на следващия ден или вдругиден, в какво положение ще бъдат те. Честно казано, кюрдската ислямистка политическа партия в съюза на Ердоган ни плаши, изключително дамите. Да не могат да вървят на работа или да би трябвало да спрат да работят, да не могат да излизат и да са под домакински арест. Като се замислиш, че се лишават свободите на дамите, това е ужасно и плашещо.
Сера Урал, покровител на Кълъчдароглу

Двамата претенденти показват изцяло противоположни проекти да бъдещето на Турция. Ердоган е традиционалист, до момента в който Кълъчдароглу гледа към Европа. Кандидатът Синан Оган, който отпадна с резултат от към 5% пор-рано съобщи, че би желал неговите поддръжници да гласоподават за Ердоган.
През последните 15 години всички са равни и свободни. Това не могат да одобряват от опозицията. Има едни 25% опозиционери, които желаят да вземат своето, само че не схващат, че към този момент всички сме равни. Има хиляди, които мислят като мен.
Семихан Фил, покровител на Ердоган

На 69-годишна възраст Ердоган към този момент е най-дългогодишният водач на Турция, защото ръководи страната като министър-председател от 2003 година и като президент от 2014 година Ако бъде избран отново, той може да остане на власт до 2028 година Националистическо-ислямисткият алианс на Ердоган също по този начин резервира позициите си в Народното събрание на парламентарните избори преди две седмици, което в допълнение усилва възможностите му за преизбиране.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР