Тази неделя -23 октомври ще се проведе събирателна акция в

...
Тази неделя -23 октомври ще се проведе събирателна акция в
Коментари Харесай

„Капачки за бъдеще“ ще се събират в Перник и Враца на паркингите на Kaufland този уикенд

Тази неделя -23 октомври ще се организира събирателна акция в поддръжка на самодейността „ Капачки за бъдеще “във Враца. Пунктът за предаване на капачки и кенчета ще бъде проведен и пред хипермаркета на веригата във Враца.

От началото на октомври сходни акции се организираха на паркингите на Kaufland във Видин, Кюстендил, Плевен и Търговище.

Кампанията, потвърдила се като една от най-успешните дарителски начинания у нас, продължава през целия месец.

Целта й е да се наберат задоволително средства за закупуването на животоспасяващи неонатални коли за спешна помощ, каквито в България не доближават.

Благодарение на „ Капачки за бъдеще “ и всички донори, които се включват в другите издания на самодейността, към този момент са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална кола за спешна помощ беше дарена на Пловдив в края на предходната година. Тя обслужва освен пловдивския район, само че и огромна част от Южна България - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана кола за спешна помощ, която ще покрие потребностите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

През октомври събирателните акции в разнообразни градове на страната ще имат за цел да обезпечат още средства за закупуването и на трета профилирана неонатална кола за спешна помощ. Организаторите от „ Капачки за бъдеще “ се надяват отсега нататък да съумеят да дарят коли за спешна помощ и на други огромни градове, в които има академични лечебни заведения, тъй че да покрият територията на цялата страна.

Всеки искащ да способства за триумфа на акцията може да го направи като занесе своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета до определен от него пункт. Пълният им и настоящ лист може да бъде открит на страницата на „ Капачки за бъдеще “ във Facebook, като до края на месеца пред хипермаркетите на Kaufland ще се проведат още две събирателни акции в поддръжка на идеята - в Благоевград (29 октомври) и в Петрич (30 октомври).
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР