Тази неделя, 13 май, мездренското село Очин дол ще бъде

...
Тази неделя, 13 май, мездренското село Очин дол ще бъде
Коментари Харесай

​Над 600 участници в XIII Национален фолклорен събор „Де е българското“

Тази неделя, 13 май, мездренското село Очин дол ще бъде център на българщината и традициите. В рамките на 13-то издание на Националния фолклорен събор „ Де е българското “, в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа ", ще се изявят над 50 читалищни колективи и самостоятелни реализатори от цялата страна.
Програмата ще стартира в 10:00 часа, като над 10 часа планините към комплекса ще бъдат огласени от български национални песни и ще се вият кръшни хора. В тазгодишното издание на фолклорния събор ще вземат присъединяване самодейци от над 40 читалища от страна, 12 от които от община Мездра, ученици на детски градини, членове на пенсионерски клубове и други от областите Враца, Монтана, Плевен и Ловеч.
Фолклорният събор ще открие най-малкият участник в тазгодишното издание - 4-годишната Сиана Тодорова, обучавана от художествения началник Ваня Кръстева към НЧ „ Искър – 2004 “ - с. Зли дол.
В 12 ч. кметът на общината инж. Генади Събков ще поздрави участниците и гостите във фестивала.
Народната певица Йорданка Варджийска ще зарадва участниците и гостите на фестивала с осъществявания на обичани песни на доста генерации българи.
Национален фолклорен събор „ Де е българското “ се провежда от община Мездра със съдействието на читалище “Просвета 1925 ”- Мездра и Сдружение “ Искърско дефиле ”. Целта на събора е да даде опция за театрална изява на читалищни реализатори, представящи фолклорното благосъстояние и уникалност на своя район.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР