Тази мудра укрепва и здравето В нашия живот навсякъде можем

...
Тази мудра укрепва и здравето В нашия живот навсякъде можем
Коментари Харесай

Мудра Бхутадамара- мощна защита срещу негативизъм и негативни програми

 Тази мудра укрепва и здравето

В нашия живот на всички места можем да се сблъскаме с негативизъм, а от време на време човек самичък си основава отрицателни стратегии и по този метод унищожава здравето си, притегля проблеми – тъй че с цел да се отървете от това, се предлага да изпълнявате Бхутадамара мудра или както се назовава още Трилокявиджая, само че това име е много комплицирано. Нека да забележим какво можем да получим при упражняване на тази мудра и с  какво е забавна.

Струва си да се каже още веднъж, че мудрите са практики в йогата, които изискват сериозен метод и централизация. Можете да изберете безусловно всяка за вашите лични цели: здраве, хубост, триумф, мотивация, успокоение и така нататък

Но е доста по -добре, когато по време на тази процедура нищо и никой не ви разсейва, а вие сте се настанили комфортно и умерено – по време на мудри можете да заемете съвсем всяка поза (без да се броят съответни рекомендации за избрани фигури), само че позицията на лотоса е най -подходяща или полу лотос.

Първото нещо, което можем да получим от тази мудра, е прочистването на негативизъм: наш, непознат, както и отбрана – от време на време се назовава жест на отбрана, който внушава боязън на другите. Освен това защищава от протичащото се в близост – би трябвало да се съгласим, потребно умеене.

Интересното е, че мудрата е наричана още „ Вдъхваща благочестив боязън “. Това надали е инцидентно.

Бхутадамара мудра – по какъв начин се извършва (виж картинката):

Вдигнете ръцете си до равнището на слънчевия сплит и ги кръстосайте: дясната ръка е по -близо до вас, а лявата е зад нея. Дланите са обърнати на открито.

сгънете безименните пръсти (разрешено е да ги притискате с палци към дланта)
а междинният е леко огънат
останалите пръсти са прави
изпълнявайте мудрата нормално за 5 минути

По време на практиката не се напрягайте и се пробвайте да се отпуснете, тъй че нищо да не разсейва или пречи. Можете да си визиите по какъв начин всичко отрицателно излиза от дланите, трансформирайки се в чиста сила.

 

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР