Тази констатация направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. Рисковете

...
Тази констатация направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. Рисковете
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: Очаквам прокуратурата да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

" Рисковете за новата коалиция са при първото разтърсване някои от по-старите политици, които са с по-печално разбиране за света, да истерясат и да стартират нормалното политическо държание - да крещят и упрекват. Това е рискът, само че те са под голяма преса, тъй като резултатите от изборите ясно демонстрираха какво желае народът - обичайно ръководство, което да постави завършек на ерата на грубиянщината и на кражбите ", разяснява той.

Според него е доста значимо новото държавно управление да има бързи резултати, тъй като " резултатите са това нещо, което убеждава хората, че има смисъл да свидлив зъби и да продължат напред ".

Той предвижда ръководещата коалиция да има комфорт от страна на публичното мнение.

" Очаквам прокуратурата да спре да действа все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна непозволено ", съобщи политологът.

Проф. Евгений Дайнов съобщи, че не намира нищо неправилно в това служебни министри, които се оправят добре с работата си, да останат и в постоянното държавно управление.

Неговото мнение за 7-ата парламентарна партия - " Възраждане " - е да не ѝ се дава естрада за изява:

" Хората гласоподаваха и за Адолф Хитлер... Вижте какво става ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР