Тази книга предлага нов и оригинален подход към вегетарианската кухня.

...
Тази книга предлага нов и оригинален подход към вегетарианската кухня.
Коментари Харесай

500 вегетариански ястия, които трябва да опитате

Тази книга предлага нов и автентичен метод към вегетарианската кухня. Тя съдържа богата сбирка от ястия за всевъзможни мотиви – за закуска и брънч, за похапване на дивана или на крайник, за шерване с другари и подбрани сладки капризи. Запознайте се с рецептите, които всеки актуален фен на здравословното хранене би трябвало да знае. Рецептите без глутен и за вегани са маркирани, с цел да ги откривате по-лесно.

Опитайте вкусните супи и салати или намерете съвършеното решение за ядене, което ще ви накара да се почувствате добре. Вижте препоръките по какъв начин да изберете най-хубавите артикули – от ядки и семена, до зърнени храни и варива. Дебора Грей се увлича от вегетарианската кухня още до момента в който работи през почивните дни в едно от първите заведения за здравословно хранене в Лондон. След довеждане докрай на университета за малко е издател в Калифорния, само че се връща в Лондон и стартира да се занимава с писане на текстове на кулинарни тематики. Автор е на няколко кулинарни книги за вегетарианци и вегани.

Известно време живее със фамилията си в Колорадо, само че през днешния ден се е открила в пасторалния Уилтшър, където има достъп до прелестни свежи фермерски артикули, а в градината си отглежда плодове и зеленчуци. Дебора е създател и на книгата „ 500 ястия за вегани “. Съвременното вегетарианско готвене е променено от елементарно наличната необятна гама артикули и от общото оттегляне от основаната единствено на месо диета по здравословни аргументи и от угриженост за околната среда. В менюто към този момент ги няма най-вече европейските вегетариански разновидности, а навлязоха ястия със зеленчуци и зърнени храни, повлияни от ароматите и усетите на Югоизточна Азия, като лимоновата трева и джинджифила, както и обичани оферти от Близкия изток като сумак и заатар.

Целият микс се обогати с фюжън храна, която съчетава ястия от разнообразни национални кухни и с друг генезис, с цел да сътвори някои от най-вдъхновяващите предписания. Но прекомерният възторг от време на време взима връх над здравия разсъдък и сходни храни би трябвало да бъдат комбинирани кулинарно обосновано, другояче има риск усетите да си опонират. Акцентът би трябвало да бъде върху ароматите, върху контраста на текстурите и потреблението на качестве­ни съставки. Когато готвите, пробвайте на усет и балансирайте сред соленото и сладкото, сред киселите и пикантни­те нотки, защото персоналните предпочита­ния са ключът към положителните резултати и към удовлетворението ви от приготве­ното от вас.

Рецептите в тази книга извличат мак­симума от детонацията от аромати и вку­сове на продуктите в супермаркетите и демонстрират по какъв начин да употребявате богата гама от изцяло налични съставки, които неви­наги участват във всекидневното ви меню. Разбира се, внимаваме да не пре­товарим шкафовете или джобовете на читателите, по тази причина описът с продуктите е стеснен до най-използваните.

Форматът на книгата също подсказва това, защото главните предписания са допълнени с разновидности, които разкриват по какъв начин със замяната на няколко съставки или на метода на готвене можете дели­катно или много фрапантно да измененията усета, стила или произхода на ястието. Вариантите не са изчерпателни на 100 %, задачата е да ви дадат хрумвания, с цел да ви оказват помощ да развиете личен под­ход към рецептите и да обогатите още повече кулинарния си репертоар.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР