Тази история първоначално беше излъчена на 14 януари.Мелиса Търнър се

...
Тази история първоначално беше излъчена на 14 януари.Мелиса Търнър се
Коментари Харесай

Косплей модел твърди, че е намушкала годеника си при самозащита; прокурорите казват, че охранителните камери доказват обратното

Тази история в началото беше излъчена на 14 януари.

Мелиса Търнър се обади на 911, като сподели, че е разкрила годеника си Матю Тръслър да лежи без да реагира покрай плувния им басейн в Ривървю, Флорида. Той беше разгласен за мъртъв на място, а аутопсията по-късно сподели, че е умрял от прободни рани. Беше 18 октомври 2019 година и Мелиса в началото сподели на детективите, че двойката е пила предната вечер, само че че може да си спомни малко детайлности. Въпреки това, когато следователите откриха охранителна камера над вратата на прилежащия гараж, която съдържаше улики за случилото се, нейната история се промени. Прокурорите споделят, че Мелиса може да бъде чута да крещи на Матю на аудиозапис от камерата. Тя сподели, че е намушкала годеника си, действайки при самозащита, когато той се е опитал да я задуши. В последна сметка Мелиса Търнър беше задържана и упрекната в ликвидиране втора степен с оръжие.

„ Мислех, че това е. Мислех, че ще ме убие. И го намушках леко в гърба, единствено с цел да го хвана от мен ", сподели Търнър на Мориарти. „ Не съм направил това, което споделят, че съм направил. Ако отида в пандиза, ще падна да се удрям. “

Видеото демонстрира Мелиса да бяга от посоката на кухнята; тя наподобява обезпокоена. Това е и времето, когато камерата от другата страна на улицата улавя тон от писъци и крясъци. Следващият видеоклип е в 4:08 сутринта

Катрин Фанд:... тя стои на входната врата... и наподобява, че приказва навън... и можете да видите на ръката й, можете да видите намек за алено … тя към този момент има порязване.

Прокурорите споделят, че порязването на ръката й е настъпило, когато Мелиса е намушкала Матю — те имат вяра, че той е бил към момента жив в този миг. Прокурорите споделят, че тя е могла да тръгне тогава за помощ или да се обади на 911.

Чинве Фосет: Не е това, което е направила. Тя... се връща до...където е той.

Катрин Фанд: Тя не изпитва състоятелен боязън от него. Това е ясно.

Но юристът на Мелиса Джон Тревена отхвърля графика на страната и оспорва това, което прокурорите споделят, че се вижда на този видеоклип.

Джон Тревена: Никога не съм виждал порязвания на ръката й и не го виждам не мисля, че това демонстрира това.

Борбата продължава, споделят прокурорите, тъй като към 4:30 ч. сутринта те споделят, че двойката се е доближила до отворен прозорец и охранителната камера от другата страна на улицата е записала ядосан глас на жена.

МЕЛИСА ТЪРНЪР (аудио от охранителната камера на съседа): „ Имаш силата да направиш нещо, тъй че ще умреш. “

ЧИНУЕ ФОСЕТ (в съда): Ти сподели, 4:33 сутринта, " Така че умри, по дяволите. " Нали?

МЕЛИСА ТЪРНЪР: Не. … Нямам спомен за това. … Обясних моята страна и за какво направих това, което направих (плаче).

CHINWE FOSSETT: Ти плачеш сега. Това ли, това ли се случва? Плачеш ли сега?

МЕЛИСА ТЪРНЪР: Знаете ли по какъв начин наподобяват сълзите?

ЧИНУЕ ФОСЕТ: Плачеш ли, тъй като можеш просто да плачеш по сигнал?

МЕЛИСА ТЪРНЪР: Плача, тъй като, тъй като животът ми е на карта сега.

>

Тревена споделя, че е невероятно ясно да се разбере какво споделя Мелиса на записа от охранителната камера на съседа. И някогашен специалист по аудио криминалистика на ФБР, Брус Кьониг, свидетелства в интерес на отбраната по какъв начин съгласно него елементи от звука на камерата са били, както той ги назова, „ усъвършенствани по размер “.

ДЖОН ТРЕВЕНА (в съда): Така че може би един глас на записа не е бил интензивен, а различен глас на записа е бил мощно интензивен.

БРУС КЬОНИГ: Вярно е.

Джон Тревена: Намирам за доста съмнително, че... Гласът на госпожица Търнър е мощен. … Но когато стана дума за – Матю Тръслър … едвам се чуваше бърборене.

Прокурорите отхвърлят ​​аудиото да е манипулирано.

Въз основа на външната камера, прокурор Фанд споделя, че конфликтът е завършил в 5:11 сутринта, когато Матю някак си е излязъл до басейна през прозорец.

Катрин Фанд: И по този начин, прозорецът в действителност беше отворен. Но когато реши да избяга от нея, той… избута паравана и излезе през прозореца.

Прокурорите споделят, че когато Матю се е свлякъл край басейна, Мелиса е щяла да види какъв брой е засегнат.

Катрин Фанд: Той към този момент е прокървил цялата тази кръв в кухнята и по-късно си е тръгнал на открито.

Чинве Фосет: Тя знае, че той има потребност от помощ. А тя е будна и не му оказва помощ.

Но Мелиса споделя, че тогава се е върнала в офиса си и е изгубила схващане.

Ерин Мориарти: Спорът завършва някъде към 5 часа. Но не звъниш на 911 до 8:45.

Мелиса Търнър: Правилно, тъй като бях в безсъзнание.

Един от последните ADT клипове демонстрира Мелиса в 8:35 сутринта да върви от посоката на офиса си. В полицейския отчет косата й е разказана като " разрошена, като че ли преди малко се е събудила ".

Джон Тревена: Това беше най-... демонстративното, че тя не знае, че той е мъртъв. … Защото нямаше да тръгнеш да го търсиш, в случай че го убиеш.

Ерин Мориарти: Възможно ли е... да е припаднала там? Тя е пила, каквото и да е. И нямаше визия, че той умира по това време?

Катрин Фанд: Тя знаеше, че той умира, тъй като го видя да кърви.

Когато журито стартира своите разисквания, един от правосъдните заседатели, Доналд Гудуин, усети тежестта на решението си.

Ерин Мориарти: Как върви първото гласоподаване?

Доналд Гудуин: Двама за отговорен във втора степен.

Ерин Мориарти: И къде беше?

Доналд Гудуин: Неизвестен.

ЖУРИ РЕШАВА

Ерин Мориарти: Какво правиш уповавам се, че правосъдните заседатели ще се върнат?

Мелиса Търнър (плаче): Това, на което се надяват всички, не е отговорен.

На 18 февруари 2022 година процесът за убийството на Мелиса Търнър завърши след пет дни свидетелски показания пред арбитър Саманта Уорд.

СЪДИЯ УОРД: Вашето обвързване е да определите дали обвиненият е бил потвърден като отговорен или не е в сходство със закона...

Мелиса се надява правосъдните заседатели да повярват на нейната история за визията Матю жив, преди да припадне.

Мелиса Търнър: Той към момента беше безсънен и се движеше...

Тя споделя, че не е имала визия какъв брой тежко е бил ранен.

Мелиса Търнър: …Така че последното, което си спомних за него, беше още безсънен.

Ерин Мориарти: Не е ли допустимо... да не е имало в действителност - желание да се убие някого. Това е този разгулен пердах и някой най-после кърви до гибел.

Чинуе Фосет: Това е ликвидиране.

И прокурорът Чинуе Фосет споделя, че този случай в действителност е за домашно принуждение.

Чинуе Фосет: Той беше нарязан и намушкан и оставен да почине. Мисля, че това е самото определение, изключително като се има поради, че това беше от годеницата му.

Във Флорида делата за ликвидиране от втора степен се преглеждат от шестима правосъдни заседатели. В този случай две дами и четирима мъже - единият от тях, Доналд Гудуин.

Доналд Гудуин: Виждате млада дама и към този момент стомахът ви се свива. Ти си като Господи, остави ме да постъпя вярно... Но зад погледа на една млада дама истината бързо излизаше нескрито.

Доналд Гудуин: Когато тя отиде на трибуната, мисля, че я нарани доста. … сълзите й бяха толкоз подправени. И можете да разберете.

МЕЛИСА ТЪРНЪР (в съда): Плача, тъй като към момента помня всички тези места, всички тези проекти...

Доналд Гудуин:... Тя беше доста ядосана и супер тъжно. Емоциите й бяха на всички места. Сякаш това ми подсказва коя е тя.

Гудуин, фамилен свещеник на ненапълно работно време, споделя, че тези видеозаписи от охранителни камери са били от решаващо значение заради, както той споделя, липса на други доказателства.

< p> Доналд Гудуин: Гледах видеоклиповете още веднъж и още веднъж, ADT видеоклиповете, които са вътре в къщата. … Видях алено по ръцете й. Но не можах да го употребявам като доказателство, тъй като камерата не беше кристално ясна.

Ерин Мориарти: В този миг мислихте ли, че към този момент е бил намушкан?

Доналд Гудуин: Да.

Доналд Гудуин: И аз мисля, че тя щракна.

Ерин Мориарти: Не вярваш, че той я душише по това време?

Доналд Гудуин: Не. … Почувствах, че й е задоволително … и го нападнах.

И имаше един клип от аудиозаписа, който убеди Гудуин Мелиса да знае, че Матю е засегнат.

Доналд Гудуин: … тогава тя сподели … „ Какво направих? “ И аз бях като, че тъкмо там ми споделя, че знаеш тъкмо какво се случва в този момент. … знаеше, че той ще почине, знаеше го и все пак не се обади на никого.

А що се отнася до изказванията на Мелиса, че си е блъснала главата и е припаднала?

Ерин Мориарти: Не вярваш ли, че може да е припаднала?

Доналд Гудуин: Не. Изобщо. … нямаше доказателства за пострадване на главата.

Журито се съвещава в продължение на седем часа.

СЪДЕБЕН СЛУЖЕБНИК: Ние, правосъдните заседатели, намираме следното във връзка с обвинението… подсъдимият е отговорен за ликвидиране във втора степен.

Виновен за убийството на Матю Тръслър.

ДЖЕНИФЪР ГАЙЛС: Спомням си, че Шон стисна ръката ми, беше щастливо възприятие.

Джон Тревена: Тя беше неутешима. Искам да кажа, беше - беше доста мъчно. Искам да кажа, че плачеше мощно.

СЪДИЯ УОРД: Тя ще бъде арестувана в този миг.

            
На 18 март 2022 година Мелиса се върна в съда, с цел да научи присъдата си. Тя приказва за това, което е изгубила.

МЕЛИСА ТЪРНЪР (в съда, плаче) На 18 октомври Матю загуби живота си, а аз изгубих мъж, който обичах. Изгубих бъдещето си, очакванията и фантазиите си.

Но фамилията на Матю също приказва, борейки се както със скръбта, по този начин и с гнева.

ДЖЕНИФЪР ГАЙЛС: Мати... на 25 години, уау, толкоз още доста живот следва. Животът на наследник, брат, шурей и чичо. … Шон … в никакъв случай повече няма да види най-хубавия си другар. Той в никакъв случай няма да може да ви размени.

МАРГАРЕТ МАКЛАФЛИН: Историята, която сте измислили, ми аргументи толкоз болежка, колкото гибелта му... Ако пиенето на Матю е ескалирало... това се дължи на метода на живот, който сте въвели Не беше в сходство с това кой беше той и с метода, по който беше отгледан.

СЪДИЯ УОРД: Това жури не повярва на изказванията й за самоотбрана, нито този съд.

Все отново арбитър Саманта Уорд предложи на Мелиса известна благосклонност, като й спести доживотна присъда.

СЪДИЯ УОРД: Въз основа на присъдата на правосъдните заседатели вие сте приет за отговорен, наказан на 20,5 години затвор Щатски затвор във Флорида.

Мелиса Търнър ще дава отговор на изискванията за освобождение, преди да навърши 50 години.

Ерин Мориарти: Какво най-вече ви липсва в Мати?

Дженифър Джайлс: О, Боже мой.

Шон Тръслър: Смяхът му евентуално.

Дженифър Джайлс: Той се засмя ужасно.

Шон Тръслър: Беше положително дете, той беше... Тъкмо започваше да става мъж.

Един загубен живот, различен унищожен през нощта, съгласно Гудуин, не е трябвало да се случи.

Доналд Гудуин: Матю Тръслър не е трябвало да почине. … Можеха да си тръгнат един от различен и да стартират друг живот. … Мелиса Търнър избра да убие Матю Тръслър. Мисля ли, че е било авансово планувано? Абсолютно не. Мисля ли, че е отговорна? Абсолютно.

Прокурорът споделя, че Матю Тръслър е бил жертва на домашно принуждение.

Ако вие или някой ваш прочут се нуждае от помощ, апелирам, свържете се с Националната гореща линия за домашно принуждение на 800-799-7233 или посетете.

 

Произведено от Асена Башак. Райън Смит и Марк Голдбаум са продуценти на създаването. Джордан Кинси е теренният продуцент. Фил Тангел, Уини Дини и Джордж Балузи са редактори. Антъни Батсън е старши продуцент на лъчение. Нанси Крамър е изпълнителен редактор на истории. Джуди Тайгард е изпълнителен продуцент

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР