Тази хипотеза изрази в Той обаче се съмнява това да

...
Тази хипотеза изрази в Той обаче се съмнява това да
Коментари Харесай

Асен Василев допусна вариант Петков да не е премиер, но се съмнявал

Тази догадка изрази в Той обаче се съмнява това да се случи.

До тук се стигна след сполучливия избор на съмнение, който постави завършек на ръководещата коалиция. Вотът бе импортиран от ГЕРБ и бе подсилен от гласовете на Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и “Възраждане”. Вчера Петков уточни, че ще “даде късмет на още самостоятелни депутати” в Народно събрание да премислят решението си и да гласоподават в поддръжка на нов кабинет на Политическа партия, който обаче съгласно Петков няма да търпи промени.

От отговора на въпрос за законите, които би трябвало да бъдат признати преди въвеждането на еврото, се разбра, че за Асен Василев работещ парламент се чака по-скоро наесен. Разломът сред Има Такъв Народ и Политическа партия се появил поради няколко закона - съгласно Василев партията на Слави Трифонов била срещу нов закон за антикорупционната комисия, оглавяването й от Бойко Рашков, нов закон за правосъдната власт.

" Започнаха да се наслагват проблеми, свързани с битката с корупцията. Когато стигнахме до искане за непрозрачното разходване на обществен запас, това беше алена линия за нас ", уточни Василев.

По думите му в парламентарната група на " ИТН " има хора, които желаят да се борят с модела " Борисов ", а въпросът се свежда до това какъв брой тези хора могат да работят независимо или " служат на Слави и Тошко ".

Институционални съгласно Василев са връзките сред кабинета и президента Румен Радев. Думите му са във връзка осезаемото напрежение сред “Дондуков 1” и “Дондуков 2”. Василев прикани президента да свика КСНС поради проблема със Скопие, тъй като Европа е трансформирала напълно позицията си в подтекста на френското предложение за разблокиране на процеса. За КСНС прикани и министър председателят Кирил Петков.

" Българската позиция става европейска. Това към този момент е въпрос сред Брюксел и Северна Македония. Това е огромна победа за нашата дипломация, до момента в който македонците осъзнаха, че за тях това е злополука ", сподели Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР