Тази година в първия учебен ден в Украйна няма да

...
Тази година в първия учебен ден в Украйна няма да
Коментари Харесай

Отново в час! Училищата в Украйна отвориха врати за началото на новата учебна година

Тази година в първия образователен ден в Украйна няма да има разкази на децата за занимателни случки през ваканцията, прекарана с родителите, а шерване на истории за оцеляване по време на война, написа Асошиейтед прес във връзка началото на новата образователна година в нападнатата страна. Много възпитаници не са посещавали занятия от 23 февруари поради почналите ден по-късно военни дейности.

Оттогава в Украйна са убити минимум 379 деца, а 223 са безследно изчезнали съгласно данни на украинската основна прокуратура. Децата, които съгласно украинските управляващи са били трансферирани принудително в Русия от окупираните от Москва територии, са 7013.

Някои деца са били принудени да изоставен родните си места, бягайки от бомбардировките, други са се укривали седмици наред в изби. И до момента в който в така наречен " безвредни " области от време на време е можело да се организира онлайн образование, часовете постоянно са били прекъсвани от воя на сирените.

Засегнатите от военните дейности учебни заведения са 2400, като 269 от тях са изцяло разрушени.

Ударите против цивилни зони не престават и броят на жертвите измежду децата пораства. След първите месеци на потрес обаче 51 % от учебните заведения в Украйна през днешния ден отварят порти, с цел да посрещнат учениците за присъствени занятия, макар риска. Има и опция за онлайн образование, в случай че това избират родителите.

" От сериозно значение е образованието да се върне към естествения си темп ", съобщи Джеймс Елдър, който е представител на УНИЦЕФ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР