Тази година в БСП, наред с номиниране на кандидати за

...
Тази година в БСП, наред с номиниране на кандидати за
Коментари Харесай

БСП влиза в цикъл на вътрешни избори. Нинова не отрече, че ще се кандидатира пак за лидер

Тази година в Българска социалистическа партия, наред с номиниране на претенденти за евродепутати, ще се организира и цикъл от избори на нови управления на партийни организации, общински и регионални ръководители, както и на ръководител на партията, заяви водачът Корнелия Нинова .

Тя и цялото партийно управление дадоха конференция след съвещание на Националния съвет в събота, на което е обещано начало на подготовката за изборите за членове на Европейския парламент през юни.

Това се случва, откакто през последните години, макар тежките изборни загуби на социалистите и мощната вътрешна съпротива против Нинова, тя се задържа на поста. През 2022 година конгресът на Българска социалистическа партия отхвърли след изборите през ноември 2021 година Тогава партията остана четвърта политическа мощ. Нинова призна резултата за “катастрофален ” и пое отговорност, само че все пак беше подкрепена от болшинството.

Сега, запитана дали ще се кандидатира за трети мандат, Нинова не отхвърли: " Твърде рано питате по тези въпроси, първата ни цел са европейски избори, до октомври има време, ще отговоря “.

На въпрос правилно ли е, че се готви смяна в устава, с цел да се кандидатира за трети мандат, както твърди нейният главен критик Кирил Добрев , тя отговори, че самото му изказване явно демонстрира непознаване на процесите в партията.

" Устав се трансформира на конгрес, конгресът ще бъде през ноември, а изборът на ръководител ще бъде през октомври, затова няма по какъв начин да се промени уставът преди избор на ръководител ", сподели Нинова.

По-рано Добрев, който през 2021 година, разяснява пред Нова телевизия, че Нинова може да бъде ръководител 2 мандата по правилник, а тя е такава от 2016 година

" Двата мандата са минали. Само че през днешния ден подчинената ѝ комисия, в най-скоро време ще излезе с решение, че тя може да се кандидатира за трети мандат. Потъпкването на устава в Българска социалистическа партия стана всекидневие ”, добави той.

Нинова заяви, че през април Националният съвет ще подреди листата с претенденти за евродепутати и ще одобри платформата за евроизборите.

Тя сподели още, че Националният съвет е удостоверил позицията на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София да не се вършат обединения в Столичния общински съвет нито с ГЕРБ, нито с " Продължаваме промяната-Демократична България ". Той към момента не може да стартира работа, поради.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР