Тази година Тейлър Суифт добави още едно отличие към дългото

...
Тази година Тейлър Суифт добави още едно отличие към дългото
Коментари Харесай

Bloomberg: Тейлър Суифт вече е милиардер

Тази година Тейлър Суифт добави още едно отличие към дългото си CV: Любимата американска поп звезда към този момент е милиардер, сочи разбор на Bloomberg.


Изданието, което води статистика на милиардерите съобщи, че общата чиста облага на Суифт към този момент възлиза на 1,1 милиарда $, с помощта на рекордното турне Eras, което оказа помощ да се подтиква стопанската система на Съединени американски щати това лято.

Bloomberg съобщи, че Суифт е една от дребното изпълнителки, които са постигнали този статус единствено въз основа на музиката и осъществяванията си.

Крис Лейдън, шеф маркетинг на растежа в SeatGeek, съобщи пред Си Ен Ен, че " турнето " Eras " на Тейлър Суифт пренаписва учебника по стопанска система на развлеченията ".

" Тя не е просто реализатор - тя е стопански феномен ", сподели Лейдън.

Суифт завладя освен арени с размерите на Супербоул, само че и локални киносалони. През премиерния си уикенд концертният филм на поп певицата " Тейлър Суифт: The Eras Tour ", събра към 96 млн. $ в бокс офиса в Съединени американски щати и Канада, което го прави най-печелившия концертен филм в страната за премиерен уикенд.

Според данни от изследване на изследователската компания QuestionPro, предоставени извънредно на Си Ен Ен, турнето Eras може да донесе 2,2 милиарда $ единствено от продажбата на билети в Северна Америка. Тази невиждана сума включва главните продажби на билети за концертите в Съединени американски щати, които Суифт преди малко завърши в Лос Анджелис, както и за втория северноамерикански стадий, който ще се състои през идната година. Това би го трансформирало в най-печелившото турне в историята.

Певицата се трансформира в културен феномен, което ускорява икономическото ѝ въздействие. В градовете, в които Суифт изнасяше концерти, броят на пътуващите с публичния превоз се усили, а заетостта на хотелите скочи до небето. Санта Клара, богатият на технологии град, ситуиран в Северна Калифорния, за малко се трансформира в " Суифт Клара ". В Сиатъл танцуващите на концерта на Суифт провокираха сеизмична интензивност, която съгласно сеизмолози се равнява на земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР