Тази година станахме свидетели на осезаеми и реални промени в

...
Тази година станахме свидетели на осезаеми и реални промени в
Коментари Харесай

Два месеца по-дълго лято преди края на XXI век

Тази година станахме очевидци на осезаеми и действителни промени в климата, които би било неуместно да се опитваме да отречем. От плюсови температури на Северния полюс и Гренландия, до сняг в Рим и стихии из цяла Европа, резултатите на световното стопляне стават все по-очевидни.

Малко по малко, тази наклонност ще кулминира в изцяло изместване на климатичните пояси и фрапантни промени в сезоните, твърди скорошно проучване на Университета в Тел Авив.

Според израелските учени, средиземноморските страни ще са първите, които ще усетят фрапантно стопляне, което ще съкрати зимата с два месеца и ще удължи лятото също с толкоз. Процесът към този момент е почнал, а завършването му ще се случи в границите на този век.

Ако би трябвало да сме почтени, това не е толкоз неприятна вест - повече къси панталони и тениски, и по-малко шапки и ръкавици.

Да, само че нещата не стоят тъкмо по този начин.

Учените оповестяват, че сходно разбъркване на сезоните ще се отрази освен на дължината на ваканциите, само че и на всеки един аспект от живота ни. Високите температури в тези райони ще провокират съществени и продължителни суши в южните елементи на Европа.

В същото време ще станем очевидци и на от ден на ден пожари, които ще редуцират горските масиви на доста места по континента. Най-сериозното предизвестие обаче гласи, че сходен процес ще даде опция на доста бактерии и организми да еволюират и трансформират генетичния си код, което най-вероятно ще аргументи епидемии от непознати заболявания и гибел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР