Тази година София е дала 5 пъти повече за ремонти

...
Тази година София е дала 5 пъти повече за ремонти
Коментари Харесай

Тази година София е дала 5 пъти повече за здравеопазване



Тази година София е дала 5 пъти повече за поправки на здравни заведения. Отделената сума за 2018 година е по-голяма от тази за 5 предишни години.

„ През тази година Столична община влага близо 6 млн. лева за поправки и ново съоръжение в общинските диагностично-консултативни центрове и лечебни заведения. За съпоставяне – над 5,6 млн. лева от фонда са дадени за общинското опазване на здравето за целия интервал от 2011 до 2015 година ”, заяви столичният зам.-кмет по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов. Бюджетът е обезпечен от продажбата на Общинска банка. Някои от ремонтните действия ще бъдат довършвани и следващата година.

Сред осъществяваните през 2018 година реконструкции е цялостният ремонт на фасадата и покрива на 11 ДКЦ, който коства 200 000 лева, оповестиха пред „ Труд “ от Столичната община.

Стотици хиляди левове са отпуснати за главен или непълен ремонт покривите на 9 ДКЦ, 8 ДКЦ, втора база на 12 ДКЦ и на 31 МЦ в Нови Искър.
В Първа АГ болница е осъществен главен ремонт на покрива, на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, платен е мамограф и ехограф, лапароскопско съоръжение на операционния блок. Обновяването е за общо над 1 млн. лева

За 106 000 лева се подменя абонатната станция на ДКЦ 5. Сега следва спешен ремонт и на покрива на същата поликлиника, тъй като е протекъл при последния снеговалеж.

Извършен е главен ремонт на физиотерапевтичните отделения на Втора МБАЛ за 87 000 лева и на 14 ДКЦ за 144 000 лева, като е включено и ново съоръжение.

Финансирано е построяването на асансьор за 135 000 лева в 13 ДКЦ, тъй че възрастните и трудноподвижни пациенти да могат да посещават всички експерти в поликлиниката.

В „ Шейново “ следва да бъде санирана цялата постройка. Ремонтът е за близо 1 млн. лева

Доставят нов рентгенов уред за 193 000 лева в XV ДКЦ в „ Дианабад “. За V МБАЛ ще бъде купена гастроентерологична инсталация, която коства 387 000 лева В IV МБАЛ с 350 хиляди лева съвсем напълно се обновява апаратурата. С 500 000 лева се подменя отоплителната апаратура в болничното заведение в Панчарево.

Барбалов акцентира, че Столичната община демонстрира особено внимание към заведенията за доболнична помощ в отдалечените региони на града, с цел да може популацията там да получава съответни медицински грижи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова през днешния ден ревизира ремонта на постройката, в която след месец ще се нанесе новата здравна работа в с. Мрамор. Обновяването на някогашния битов комбинат в селото бе направено по план на стойност над 160 000 лева Финансирането бе обезпечено от Столичния приватизационен фонд с решение на Столичния общински съвет.

В лечебното заведение ще работят двама общопрактикуващи лекари, педиатър, съвещания ще дава експерт по вътрешни заболявания, ще има и зъболекарски кабинет. В прилежащо помещение на същата постройка се обитава и пенсионерският клуб на с. Мрамор, където към този момент са си създали Коледна декорация.

Населението на с. Мрамор е над 2000 души, само че на новата здравна работа ще могат да разчитат и хората от прилежащи обитаеми места като Мировяне и Волуяк.

В учебното заведение на Мармор към този момент е почнал градежа на физкултурен салон. Средствата за това – 1,2 млн. лева, бяха отпуснати с решение на СОС също от Общинския приватизационен фонд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР