Тази година ще се избират основни ръководства от организации до

...
Тази година ще се избират основни ръководства от организации до
Коментари Харесай

Нинова обяви кога БСП ще избере новия си председател

Тази година ще се избират съществени управления от организации до съществени общински ръководители, регионални, делегати на конгреса, ръководител на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешно партийна акция и европейска.

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след Националния съвет на Българска социалистическа партия по време на, който беше разисквана подготовката за присъединяване в идните избори за членове на Европейския парламент.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще стартира от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде направен пряк избор на ръководител на партията. Нинова посочи, че през ноември ще има конгрес, на който новият ръководител би трябвало да стъпи в четиригодишен мандат. 

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че от февруари стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции на, които да бъдат прегледани номинациите и да бъдат утвърдени, и изпратени до Националния съвет, който ще се организира през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите. 

Днес е утвърдена работна група, която да стартира работа по изработването на платформа за европейски избори. 

Тя акцентира още, че за Българска социалистическа партия европейските избори са доста важни и България заслужава да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз. Според нея там би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския народен интерес. 

" Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските жители ", акцентира Корнелия Нинова, представена от Дарик. 

" В момента ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които са ни управлявали досега. Политиката им за приемането на България в Шенген е цялостен неуспех. Днес научваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък ", сподели още тя. 

Нинова заяви, че Националния съвет одобри и потвърждава позицията градския съвет на БСП да не се вършат коалиция в СОС, нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР