Тази година се стремяхме да наваксаме изгубеното време, което COVID-19

...
Тази година се стремяхме да наваксаме изгубеното време, което COVID-19
Коментари Харесай

Местата, които няма да можете да посетите през 2024 г.

Тази година се стремяхме да наваксаме изгубеното време, което COVID-19 ни взе. След пандемията посетителите " наводниха " най-големите европейски градове и американските национални паркове като форма на " възмездие ", посещавайки или завръщайки се на някои от дестинациите, които са били недостъпни през 2019 година

Светът обаче се е трансформирал доста от този момент. Доста предприятия затвориха, защото хората минаха на отдалечена работа, а не всички туристически атракции съумяха да оцелеят. Независимо дали са затворени за непрекъснато, или краткотрайно, ви представяме лист с места, селектирани от CNN, които няма да можете да посетите през 2024 година
Център " Жорж Помпиду ", Париж
Въпреки че музеят във френската столица към момента наподобява съвременен, Помпиду в действителност е в шестото си десетилетие. След Летните олимпийски игри в Париж това лято ще си вземе отмора, с цел да премине през стратегия за рационализация, която е на стойност 260 млн. евро.

Mountain. Първоначално атракционът с дървени корита е въодушевен от кино лентата " Песента на Юга ", който от дълго време е подложен на критика за " рисково възхваляваща картина на робството ". И двете планини Splash Mountains в Disneyland в Калифорния и във Флорида ще бъдат отворени още веднъж в изменен тип като " Приключението на Тиана в залива ", въодушевено от кино лентата " Принцесата и жабокът ".
Култовият ресторант Noma в Копенхаген
Ресторантът, който разпространява скандинавската кухня, ще обслужи последните си клиенти през 2024 година Той обаче няма да изчезне изцяло. През 2025 година Noma ще отвори още веднъж като ще се посвети на работата по нововъведенията в храната и създаването на нови усети, се споделя в изказване на уеб страницата му.
" Фантомът на операта ", Ню Йорк
След 35 години и близо 14 хиляди представления паметният мюзикъл " Фантомът на операта " излиза за финален път на нюйоркска сцена през 2023 година Той е най-дълго предаваното шоу на Бродуей в историята.
Музей Пергамон, Берлин
Мястото, на което се намира световноизвестната врата на Ищар, е част от берлинския комплекс " Музеен остров ", включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. Музеят ще бъде затворен до 2027 година като част от план за рационализация, който ще сътвори нова централна пешеходна зона, ще разшири изложбените зали и други
Скалата с форма на хобот на слон, Тайван
Това известно място за фотоси в Тайван, което в реалност наподобява на хобот на слон, се срути в морето на 15 декември. Мястото на североизточното крайбрежие на острова от дълго време е било в риск заради ерозия и към този момент е блокирано за публичен достъп.
Хотелът Park Hyatt, Токио
Смятан за първия първокласен хотел в западен жанр в японската столица, открит през 1994 година, Park Hyatt има блестящ живот. Но за 30-ия си рожден ден, който се пада през май, ще затвори, с цел да премине през възобновяване. Очаква се да отвори порти чак през 2025 година
Нотр Дам, Париж
През 2019 година светът с смут наблюдаваше пожара в парижката катедрала Нотр Дам и бързо се стигна до дарения за възобновяване на известната икона. Първоначално френският президент Еманюел Макрон поддържа по-модерно преустрояване на фамозната черква, само че традиционалистите победиха и 850-годишната забележителност ще бъде възобновена в истинския си тип. Повторното разкриване на Нотр Дам е планувано за 2024 година, само че чак в края й - през декември.
Замъкът Смитсониън, Вашингтон, окръг Колумбия
Първата постройка, която носи името Смитсониън, си взима отмора за видоизменение. Основната постройка на музейния комплекс, постоянно наричана Замъкът на Смитсониън, е затворена от февруари 2023 година и ще бъде по този начин за " към пет години ", с цел да се завършат ремонтите и модернизацията на откритата през 1855 година конструкция. През това време ще се организират цифрови обиколки, беседи и други събития.
Лозето на Леонардо да Винчи, Милано
В продължение на половин век то е туристическа дестинация, само че милиардер бизнесмен трансформира останките от италианското лозе на Леонардо да Винчи в частна благосъстоятелност. Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на конгломерата за първокласни артикули LVMH, закупи парцела през декември 2022 година и не е направил никакви изказвания по кое време и дали туристите ще могат да го посетят още веднъж.
Хотелът Star Wars: Galactic Cruiser на Дисни
Въпреки грандиозното разкриване и връзката с едно от най-известните творби на интелектуалната благосъстоятелност в света, тематичният Star Wars: Galactic Cruiser в " Уолт Дисни Уърлд " също ще бъде затворен. Потапящото прекарване представляваше хотел с цялостен набор от услуги, само че оферираше и образование със светлинни мечове, срещи с дроиди и герои от филмите. Дисни назова стъпката за затваряне на Galactic Cruiser " бизнес решение ".

Но не страдайте! Достъпът до тези неповторими места за 2024-та ще бъде стеснен. Но дано бъдем оптимисти. Предстои откриването на други забавни местоположения. Нека човешкото ни любознание не заспива и продължава да търси и открива чудесата на света, в който живеем.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР