Тази година се очакват по-високи добиви на пшеница в България

...
Тази година се очакват по-високи добиви на пшеница в България
Коментари Харесай

Над 88% от реколтата на пшеница тази година ще е с много добри показатели

Тази година се чакат по-високи добиви на пшеница в България спрямо предходната. Над 88% от реколтата ще е с доста положителни индикатори. Това съобщи в сливенското село Желю Войвода министърът на земеделието Румен Порожанов, където откри жътвената акция. Порожанов участва на обред по зажънване в житна равнища в землището на селото.

 © Българска телеграфна агенция
По думите на министъра на земеделието ще бъдат реколтирани към 11,5 млн. дка пшеница, милион 150 ечемик, милион 850 рапица. Пропадналите площи са минимално количество.

Порожанов съобщи, че протоколите за компенсации от градушките при овощарите са малко и главно от Силистренския край.
 Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Първоначално имаше много молби, само че най-после се споделиха че са единствено 29 общо за цялата страна и то най-много имаше кайсии наранени в Силистра. Да, те са били наранени само че не като цяло. Тук те са сложени пред един избор. Да получат 80% от направените разноски или да получат, в случай че имат въпреки всичко годишна продукция, обвързаното произвеждане, което в доста добър размер.  © Българска телеграфна агенция  © Българска телеграфна агенция  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР