Тази година Samsung обновява флагманската си серия смартфони Galaxy S23

...
Тази година Samsung обновява флагманската си серия смартфони Galaxy S23
Коментари Харесай

Samsung представи новите си серии Galaxy S23 и Galaxy Book3 - Технологии

Тази година Samsung обновява флагманската си серия смарт телефони Galaxy S23 в основни посоки, като от компанията подчертават върху усъвършенствания в камерата, по-добро показване при гейминг и по-екологичен дизайн. Освен това обаче компанията анонсира и новата си серия портативни компютри Galaxy Book3, която предлага усъвършенствано преживяване за потребителите.

Двете линии устройства оферират безпроблемна съгласуваност едно с друго за усъвършенствани работливост и занимания. Това е допълнено и от мощен хардуер, с който всичко е допустимо.
Смартфоните Samsung Galaxy S23


Новото потомство Galaxy S още веднъж идва в три модела, Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Първите два модела са с плоски екрани с диагонали от надлежно 6.1 и 6.6 инча, а при Galaxy S23 Ultra има закривен екран с диагонал 6.8 инча, като плоската използваема част от него е по-голяма по отношение на предходното потомство. Всички модели към този момент са без единна секция за главната камера, като датчиците се издават самостоятелно над корпуса. Те се оферират в цветове Phantom Black, Cream, Green и Lavender.

Серия Galaxy S23 бележи и прогрес по повод понижаване на отрицателното влияние върху природата. Това включва потреблението на повече рециклирани материали. Така да вземем за пример съответно S23 Ultra има 12 вътрешни и външни съставни елементи от рециклирани материали по отношение на 6 в S22 Ultra. Това включва рециклирано стъкло за покритието на екрана и гърба, алуминий за SIM слота и страничните бутони, както и пластмаса в голям брой детайли. Част от пластмасата идва от излезли от приложимост риболовен мрежи, а други елементи са от бутилки.

Galaxy S23 Ultra е първият смарт телефон със защитно покритие Gorilla Glass Victus 2, което предлага по-висока устойчивост за нескончаем интервал от време и включва приблизително 22% рециклиран материал. Всеки модел от серията идва в кутия напълно от рециклирана хартия.

Преминаваме към най-интересната част, а точно камерите. Тук от компанията прибавят нови благоприятни условия за снимане съчетани с редица хардуерни усъвършенствания. Значително е подобрението при нощните фотоси. Така да вземем за пример Galaxy S23 Ultra включва нов 200-мегапикселов датчик, който употребява технология за обединение на 16 пиксела в един за доста по-висока светлочувствителност. Конфигурацията включва още 12MP + 10MP + 10MP датчици. Galaxy S23 и S23+ идват с тройни камери (50MP + 12MP + 10MP).

Моделът има нощен режим и за селфи камерата, в това число с портретен боке резултат. Вградената технология с изкуствен интелект проучва черти като коса, очи и кожа за персонализирани селфи фрагменти.

Подобрена е и стабилизацията при снимане на видео в нощни условия посредством Adaptive VDIS, която проучва и разделя придвижванията, разпознавайки светлинните условия. Така се реализира устойчиво видео. S23 Ultra мозъка и подсилен OIS ъгъл по отношение на миналата серия. Постига се ограничение на шума в фрагментите посредством обработка с изкуствен интелект за реализиране на кристална картина и през нощта. Добавен е нов режим Астро хиперлапс за снимане на звездни пътеки.

200-мегапикселовият датчик на S23 Ultra значи, че можете даже да отпечатвате фотосите си в огромна резолюция. За по-добър фокус се употребява технологията Super Sharp Pixel посредством повече насочни точки. Възможен е видео запис в резолюция 8K при 30 фрагмента в секунда и зрителен ъгъл до 80 градуса. Трите нови модела са с 12-мегапикселови селфи камери, като за съпоставяне S22 и S22+ разполагаха с 10MP датчици.

Това значи и постигането на по-отчетливи фотоси с достоверна текстура. Прилага се и Super HDR с 60 фрагмента в секунда за по-широк динамичен обсег. За по-качествен тон при запис на видео е планувана опция за сдвояване със слушалките Galaxy Buds2 Pro.



Потребителите, които желаят повече благоприятни условия за ръководство при снимане могат да употребяват приложението Expert RAW, което беше въведено със серията S22. Така имате достъп до некомпресираните данни за фотосите, непосредствено от датчика. Тази година са въведени усъвършенствания за снимане в режим 50MP и е добавена алтернатива за астро фотоси. Има също по този начин варианти за голям брой експозиции.

В основата на новите смарт телефони е чипсетът Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Това разрешава постигането на по-висока продуктивност, в това число и при гейминг. Galaxy S23 Ultra има батерия с потенциал 5000 mAh, а при другите два модела тя е надлежно 3900 mAh и 4700 mAh (с 200 mAh повече по отношение на предшествениците).

За по-приятно гейминг преживяване екраните имат технология Advanced Vision Booster с конфигурация на цветовете и контраста в три разнообразни равнища. Опцията Enhanced comfort пък настройва цветовете за по-малко натоварване на очите.

В софтуерно отношение е употребен основаният на Android 13 графичен потребителски интерфейс One UI 5.1. Той прибавя разнообразни режими и рутинни занимания, като първата алтернатива разрешава основаването на персонализирани настройки за другите елементи от денонощието и занимания, като сън, тренировки, шофиране, работа и така нататък Bixby Text Call разрешава отговор на входящо позвъняване с текстово известие.

Добавени са и спомагателни благоприятни условия за работливост в съдействие с Гугъл. По време на видеоразговори в Meet, S23 Ultra може да разреши взаимна редакция на документи посредством стилуса S Pen в приложението Samsung Notes. Смартфоните са предпазени от системата Samsung Knox, която предлага цялостна отбрана от край до край. Въведено е и ново табло за обзор на рисковете за персонални данни и варианти за отбрана. От компанията също по този начин обешават даването на 5 години ремонти за сигурността и 4 генерации ъпгрейди на One UI и Android.
Серията преносими компютри Galaxy Book3


Това е новата премиум серия портативни компютри, която включва четири устройства. Galaxy Book3 Pro идва в 14- и 16-инчови разновидности в класическа преносим компютър форма, както и най-тъкия и лек корпус в линията. Galaxy Book3 Pro 360 е две в едно устройство с 16-инчов сензорен екран. Компанията прибавя и 16-инчовия Galaxy Book3 Ultra, който е най-мощното ѝ предложение в категорията. Всички попълнения употребява 13-то потомство процесори Intel Core.

Функцията Multi Control разрешава непосредствено да управлявате съвместимите си таблети и смарт телефони Galaxy от новите преносими компютри. Така можете да трансферирате елементарно файлове и да копирате и поставяте текст и фотоси. Опцията Second Screen пък разрешава разширение на екранното пространство посредством безжично свързване към Galaxy Tab.

Phone Link за Windows и Link-to-Windows разрешават даже повече взаимоотношение сред компютрите и смарт телефоните. Това включва шерването на мобилен интернет автоматизирано с един клик. Има също по този начин алтернатива за обзор на последно посетени страници и така нататък Също по този начин е налична директна синхронизация на RAW фрагменти от телефона към преносимия компютър за професионална обработка да вземем за пример в Lightroom, като потребителите избрали някой от новите модели преносими компютри получават и два месеца експериментален интервал за приложението.

Прехвърлянето на данните от остарелия компютър е улеснено с Galaxy Book Smart Switch, решението Samsung Pass се синхронизира със Samsung Pass за достъп до непокътнатите пароли и логин данни. Чрез Single Sign On въвеждате потребителската си ключова дума за акаунта в Samsung еднократно за достъп до всички свързани приложения.



Galaxy Book3 Ultra включва избор сред 13-то потомство процесор Intel Core i7 или i9, както и до 32GB систематична памет. Това значи, че получавате в действителност висока продуктивност. Подобрението по отношение на Book2 Pro е до 50% при многоядрена работа на процесора. Включена е и видеокарта NVIDIA GeForce RTX4070/4050, за гейминг и обработка на видео и фото наличие. Двата други модела са с процесори i5/i7 и графика Intel Iris Xe.

Ultra версията е с 16-инчов Dynamic AMOLED 2X 3K екран с периодичност на освежаване до 120Hz. Съотношението на страните е 16:10, позволявайки проявлението на повече наличие. Пиковата бляскавост е 500 нита HDR, а контрастът над 1 млн.:1. Има и сертификация VESA ClearMR и DisplayHDR 500.

Серията идва с универсално зарядно с USB Type-C порт, което може да се употребява и за зареждане на смарт телефоните и таблетите на компанията. Налични са и редица портове, в това число Type-C, слот за microSD карти и HDMI. Налична е звукова система от четири високоговорители настроени от AKG и с Dolby Atmos. Има също по този начин 1080p уеб камера, както и двойни микровони за интензивно шумопотискане.

Лаптопите са тънки и леки, което ги прави леки за пренасяме. Book3 Pro 14 “ е с дебелина 11.3 мм и тежи 1.17 кг., а Book3 Pro 16 ” е с дебелина 12.5 мм и тегло 1.56 кг. При Book3 UItra тези параметри са 16.5 мм/1.79 кг., a Book3 Pro 360 е 12.8 мм/1.66 кг. или 1.71 кг. за версията с 5G съгласуваност. Всички те са с алуминиев корпус като Ultra моделът е в цвят Graphite, а другите имат и алтернатива в Beige. Избрани елементи от серията са от еко материали, в това число рециклирана пластмаса и най-малко 70% опаковка рециклирана хартия.
Цени и наличности


Серията Galaxy S23 идва в България в четири матови цвята: Мистично черно, Естествен памук, Горско зелено и Нежна лавандула. Смартфоните от серията Galaxy S23 ще бъдат налични за продажба от 17.02.23 година
В интервала 01.02-16.02.23 година в действие е акция за предварителни поръчки, която дава опция на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от ранна доставка преди 10 февруари и 200 лева е-ваучер за отстъпка от цената. Така S23 Ultra 512GB е на цената на S23 Ultra 256GB, S23+ 512GB на цената на S23+ 256GB, S23 256GB на цената на S23 128GB.

Препоръчителните цени на устойствата в България стартират от 1,899 лева за Galaxy S23 128GB, 1,999 лева за Galaxy S23 256GB, 2,349 лева за Galaxy S23+ 256GB, 2,599 лева за Galaxy S23+ 512GB, 2,749 за Galaxy S23 Ultra 256GB, 2,999 лева за Galaxy S23 Ultra 512GB и 3,599 лева за Galaxy S23 Ultra 1TB.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР