Тази година решихме празничната украса в студиата на БНТ да

...
Тази година решихме празничната украса в студиата на БНТ да
Коментари Харесай

В студиата на БНТ - уникална украса, изработена от майки на деца с увреждания

Тази година взехме решение празничната декорация в студиата на Българска национална телевизия да бъде в действителност специфична. Избрахме ръчноизработени неповторими украшения, направени от майки на деца с увреждания. Всички те са част от Facebook групата " Купи подарък от майка на дете с увреждане ".

Лалка Иванова е майка на дете с увреждане и до неотдавна дните й минавали в непрекъсната грижа за щерка й Мария, която е със Синдром на Даун. Младата жена от дълго време се е примирила, че не може да се отдаде на специалността си. Но не пада духом и търси опция да работи в дребното свободно време, което й остава около грижите за слънчевото й дете.

Надеждата на Лилка за надомна работа се сбъдва инцидентно – тя намира другари и поддръжка в групата " Купи подарък от майка на дете с увреждане ".

Макар че работата е доста, а нощите безсънни, Лалка се усеща същински щастлива, до момента в който създава красивите предмети.

Когато човек има предпочитание намира метод! Трудно е, грижите са повече. От една година, с помощта на групата, в действителност аз съм ангажирана и с друго, с изключение на с нейното развиване.

Поръчките за коледна декорация през последния месец обаче са толкоз доста, че е невероятно Лалка да се оправи без помощта на 4-годишната Мария.

Желанията са доста повече от моите благоприятни условия да ги изработя. Сега пробвам нова техника с вълна – иглонабиването.

Малката Мими оказва помощ на майка си в подготовката на преждите, само че най обича да лепи пъстроцветни звезди на коледните венчета.

За фамилията на Лалка коледните и новогодишните празници са най-чаканите, тъй като всички са дружно вкъщи. Но най-щастлива е Мими.



Лалка е уверена, че силата на човешкия дух е безгранична, когато те води любовта към децата. Вярва в положителното и с признателност споделя за хората, подготвени да оказват помощ, с цел да дадат вяра на различен. Надява се, че направената от нея декорация ще придвижи парченце от топлината на нейното семейство в домовете на хората, които имат потребност от нея.

Репортер: Петя Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР