Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Какви изненади ни готви времето през ноември

Тази година през ноември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8°, за високите полета – сред 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – сред 8 и 10°, в планинските региони - от минус 5 до 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 5 и 0° , по-високи по Черноморието, а най-високите - сред 20 и 25° , заяви .

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските региони – сред 60 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие ще бъде по-топло от нормалното . През множеството дни ще бъде и най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България и планините и през втората половина от десетдневието, само че и тогава вероятността за превалявания е дребна.

През първата половина от второто десетдневие температурите едва ще се намалят . Времето ще е умерено, вероятността за превалявания остава дребна. В равнинната част от страната заран ще има ниска облачност и мъгли, към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и по-топло от нормалното.

През втората половина от второто и първата половина от третото десетдневие ще има повече динамичност в атмосферата . Времето ще е изменчиво, ще има и превалявания. Температурите ще продължат постепенно да се намаляват и ще се приближат до нормалните.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето още веднъж да е умерено и без превалявания , с температури близки до междинните за интервала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР