Тази година отново се провежда една от най-романтичните кампании у

...
Тази година отново се провежда една от най-романтичните кампании у
Коментари Харесай

21 града се състезават за приза Романтична столица на България за 2019 г.

Тази година още веднъж се организира една от най-романтичните акции у нас. От 29 януари до 10 февруари 2019 година всички могат да се включат в писането на най-дългото любовно писмо в България, като оставят своите персонални послания към обичаните си хора върху специфични хартиени свитъци в книжарници „ Хеликон “ в цялата страната.
На 13 февруари, в навечерието на Св. Валентин, на изтънчено събитие в книжарница „ Хеликон – Витоша “ в София всички свитъци ще бъдат обединени в едно голямо сантиментално писмо и ще бъде оповестена неговата обща дължина. А градът, в който е изписано най-дългото писмо, ще получи наградата „ Романтична столица на България “ за 2019 година
Досега взаимната самодейност на Издателска къща „ Кръгозор “ и верига книжарници „ Хеликон “ се е провеждала три пъти, като постоянно във фокуса са заглавия на издателството, отдадени на любовта. През 2009 година, 2010 година и 2012 година „ Романтична столица на България” станаха надлежно град Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, по-късно Велико Търново с 30-метрово, а през 2012 година наградата още веднъж се върна в гр. Бургас с 50-метрово писмо. Във всяка акция се включваха стотици хора, които изпъстряха свитъците с рисунки, сантиментални цитати, стихове и самопризнания в обич. Последната година общата дължина на писмото доближи внушителните 224 метра.
Тази година писането на най-дългото любовно писмо се състои в 27 книжарници, а за наградата „ Романтична столица на Българи “ се борят 21 града (Благоевград, Боровец, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол).
„ В днешния забързан, софтуерен свят желаеме да напомним този позабравен, по-личен и топъл метод за пояснение в обич. Има хора, най-много от младото потомство, които в никакъв случай не са изразявали върху хартия своите копнежи и сантиментални мисли, не са виждали любовно писмо, изписано с почерка на половинката си, споделят от ИК „ Кръгозор “. Затова с верига книжарници „ Хеликон “ приканваме хората да се включат в писането на най-дългото сантиментално писмо в България, дружно да отдадем заслуженото внимание на любовта и да създадем празника още по-вълнуващ и специфичен. “
Поводът сантименталната традиция да бъде възобновена е излизането на първокласното подаръчно издание „ В градините на любовта “ от Халил Джубран. В книгата са включени притчи, стихове, монолози, разговори, които преглеждат другите нюанси на любовта – любовта като блян, предпочитание и пристрастеност – магнетизмът, който притегля индивидите един към различен и ги споява в едно цяло. Любовта като съчувствие, състрадание или безусловната обич. Любовта като почитание, приемливост и другарство. Любовта към родната земя и към хората. Любовта като схващане на Реалността – демонстрация на Божественото и на Бог.
В изданието са подбрани както известни изречения на Джубран за любовта, по този начин и по-малко познати и книгата дава нов, пресен взор към думите и мъдростта му.
Афоризмите, притчите и изящната лирика за любовта на един от най-необикновените мъдреци на 20. век са известни и харесвани от читателите. А може би някои от тях ще намерят място в най-дългото любовно писмо в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР