Тази година осъзнахме колко важно е вкъщи да имаме надежден

...
Тази година осъзнахме колко важно е вкъщи да имаме надежден
Коментари Харесай

Ревю на Huawei MateBook 13: Стилен и лек спътник

Тази година осъзнахме какъв брой значимо е у дома да имаме благонадежден и бърз преносим компютър и добра интернет връзка. Работата от у дома накара доста консуматори да подменят остарялата си машина с нова, с цел да могат да правят отговорностите си отдалечено. Тенденцията очевидно се вижда и в данните на IDC, които регистрират 26,4% на продажбите на компютри и преносими компютри в Европа, Африка и Близкия Изток през второто тримесечие на 2020 година, когато стопанските системи бяха затворени.

Ако към момента не сте го създали, само че обмисляте сходна стъпка, Huawei имат примамливо предложение: MateBook 13 е извънредно тъничък (по-малко от 1.5 см) и лек (1,3 кг.) ултрабук с добър живот на батерията, което го прави съвършен както за работа от вкъщи или близкия парк, по този начин и за бизнес пътувания или отмора.
 Снимка 489998
Huawei е добре познато име в света на потребителската техника, най-много със своите смарт телефони и аксесоари за тях. Сега компанията прави огромна крачка напред и при преносимите компютри, като уголемява предложенията и пазарите си. Ходът не е инцидентен: софтуерните производители от дълго време осъзнаха, че пътят към триумфа се крие в построяването на пълноценна екосистема от артикули, които да работят като един. И Huawei към този момент реализират резултати - през 2019 година записват 200% годишен напредък на продажбите на преносими компютри.

От началото на юли новата им продуктова линия преносими компютри е налична и в България и Huawei залага огромни очаквания на нея - компанията ще се опита да завоюва 10% от пазарния дял, съобщи неотдавна Виктория Лин, маркетинг шеф в Huawei Consumer Business Group.

Huawei MateBook 13 AMD: Стилен и лек сателит

Имахме опция да изпробваме MateBook 13 с AMD процесор, който в България се предлага на цена от 1 499 лева с включена апаратура на Microsoft Windows 10 Home и стои в средата на предлаганата у нас гама.
 Снимка 489996
Стилният външен тип е първото, което впечатлява в модела. Както подсказва името му, MateBook 13 е с 13-инчов екран. Благодарение на тънките рамки към него, преносимият компютър е с ширина едвам 29 см, а височината е тъкмо под 1,5 см. Алуминиевата сплав го прави прелестен на досег, а тъмносивият цвят, неугасващо съвременен в света на технологиите, добавя цялостната визия. Вдигайки екрана, усещане вършат дребните рамки, които обезпечават съответствие сред екран и корпус от цели 88%, както и пълноразмерната (и доста удобна) клавиатура. Над нея се намира бутона за включване, който работи и като датчик за пръстови отпечатъци, с който несъмнено и бързо отключвате преносимия компютър.
 Снимка 489993
От лявата страна откриваме USB-C порт за зареждане и транспорт на данни, а под него 3,5 мм аудио жак. От дясната има още един USB-C порт за транспорт на данни. При потребност от още или разнообразни портове, ултрабукът идва в комплекта с преходник към USB, VGA и HDMI.

13-инчовият екран е една от най-силните страни на MateBook 13, изключително когато решите да си починете от работа и да си пуснете някой филм. За приятното преживяване способстват и висококачествените колони, способни на изненадващо мощен и бистър тон. Резолюцията на екрана е 2160 х 1440 (или Quad HD), цветовете са ярки и наситени, а контрастът - висок. Екранът, със съответствие 3:2, реализира осветеност от 300 нита - задоволителна, с цел да придвижите " офиса " и на открито в слънчевите дни. Единственият дребен минус е неналичието на anti-glare покритие.

Работата отвред е невъзможна без добър живот на батерията. Въпреки че е тъничък, Huawei MateBook 13 се показва добре и в тази рубрика. Разбира се, животът на батерията е нещо прекомерно условно и зависи от метода, по който работите и приложенията, които са ви нужни. Но с бляскавост към междинната и браузър с десетина непрекъснато отворени страници, MateBook 13 умерено устоя над шест часа с един заряд. Батерията е с потенциал 41,8 Wh и се зарежда за по-малко от два часа, като 65W зарядно обезпечава бързо зареждане до 50%.
 Снимка 489994
Още един плюс е, че зарядното е супер плътно и е USB-C, което го прави съвместимо със актуалните смарт телефони и със SuperCharge технологията на Huawei, което е голямо улеснение, ососбено на път.

MateBook 13 употребява новото потомство процесори на AMD - Ryzen 5 3500 U. С четири ядра и оптималната тактова периодичност от 3,7 GHz той е съвършен за всички домашни и офис задания, които би трябвало да свършите, като в това време е енергийно ефикасен. Благодарение и на 8GB " бърза " DDR4 RAM памет MateBook 13 извършва всичко, без да се замисля. Оказва се даже, че в композиция с вградената видеокарта Radeon Vega 8 е кадърен даже и на по-тежки задания като обработка на видео.

За тези, които обичат игрите след работния ден, услугата Can You Run It на System Requirements Lab посочва, че MateBook 13 поддържа най-малко минималните условия на 75% от стоте най-популярни игри сега, в това число FIFA 20, Battlefield V, Fortnite и други.

Коронният номер обаче се крие във функционалността Huawei Share. Ако притежавате телефон Huawei (EMUI 9 и 10), може да се насладите на цялостно обединение на двете устройства. Чрез технологиите NFC, Wi-Fi и Bluetooth дисплеят на телефона се отваря на преносимия компютър и ви дава цялостен надзор и достъп: прекачване на файлове, видео и текст с клик на тъчпада, разглеждане на менюто на телефона, писане на известия, даже отваряне на камерата. Например, отваряте галерията на телефона през преносимия компютър, избирате фотосите и видеото, което желаете, и просто ги " издърпвате " върху десктопа. Най-впечатляващото тук е не самото съществуване на сходна опция, а методът на осъществяването - свързването е обикновено (само с слагане на телефона върху лаптопа), както и какъв брой безотказно и елементарно работи всичко.
 Снимка 489997
Интеграцията на устройствата е част от построяването на екосистемата, за която говорихме по-рано и част от тактиката Seamless AI Life, постоянно наричана и 1+8+N, която Huawei разгласи преди година. Идеята в нея е, че телефонът е централното устройство, а останалите, като преносими компютри, таблети, умни часовници и така нататък са спомагателни и би трябвало да работят обвързвано с него. Изпълнението ѝ към този момент се материализира и от наша позиция е сполучливо.

Така, в случай че притежавате по-съвременен модел телефон Huawei, изборът на преносим компютър става надалеч по-лесен поради интеграцията сред устройствата от един производител. Но даже и да нямате подобен, MateBook 13 е прелестен избор, комбиниращ в себе си преносимост, жанр, мощ и устойчивост.

Заедно с MateBook 13 Huawei стъпва на българския пазар и с още три оферти. 14- и 15-инчовите MateBook D14 и D15, както и най-мощният MateBook X Pro.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР