Тази година Октоберфест ще се проведе при засилени мерки за

...
Тази година Октоберфест ще се проведе при засилени мерки за
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност на Октоберфест тази година

Тази година Октоберфест ще се организира при засилени ограничения за сигурност. За пръв път в 189-годишната история на бирения фестивал на входните пунктове ще бъдат сложени металдетектори. Това съобщи Асошиейтед прес.

Германските Властите показват, че няма съответни закани за най-големия фолклорен фестивал в света , който стартира на 21 септември. Засилените ограничения за сигурност се постановат поради  през август, при която бяха убити трима души, а други осем бяха ранени.

Насилието раздруса Германия и върна имиграцията на върха на политическия дневен ред на страната. В отговор Министерството на вътрешните работи разшири по всичките си граници.

" Трябваше да реагираме на обстоятелството, че нападенията с ножове се усилиха през последните седмици и месеци ", съобщи кметът на Мюнхен Дитер Райтер. Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че никой не идва на Октоберфест въоръжен, акцентира той.

За сигурността на фестивала ще се грижат към 600 служители на реда и 2000 чиновници по сигурността . Повече от 50 камери ще бъдат ситуирани на територията на фестивала, която също ще бъде оградена. На посетителите ще бъде неразрешено да носят ножове, стъклени бутилки и раници.

Организаторът на фестивала Клеменс Баумгартнер даде обещание безвредно публично пространство, евентуално " най-безопасното място в Германия " през 16-те дни на Октоберфест.
 Октоберфест се завръща
Октоберфест се завръща

Бирата поскъпва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР