Тази година не беше особено добра година за кредитополучателите. Поради

...
Тази година не беше особено добра година за кредитополучателите. Поради
Коментари Харесай

Защо краткосрочните компактдискове имат по-високи проценти от дългосрочните в момента?

Тази година не беше изключително добра година за кредитополучателите. Поради заядливата инфлация и високите от десетилетия лихвени проценти, предопределени да се борят с нея, кредитополучателите заплащат доста повече, в сравнение с биха платили единствено преди няколко години.

Въпреки това 2023 година беше отлична година за спестителите. В последна сметка по-високите лихвени проценти за кредитополучателите значат и по-високи лихвени проценти за спестителите. И тъкмо това се случи както с високодоходните спестявания, по този начин и със сметките за депозитни документи (CD). Можете даже да спечелите добра възвръщаемост от определени разплащателни сметки с висока рентабилност.

И въпреки всичко тази година имаше малко неповторима обстановка, изключително за тези, които желаят да отворят сметки в CD. Докато в исторически проект дълготрайните компактдискове са идвали с по-високи лихвени проценти от краткосрочните, противоположното постоянно е правилно в последно време. Но за какво тъкмо по този начин? И кой термин CD е по-добър за вас в този момент?

Започнете да проучвате днешните високи лихвени проценти по CD и започнете да печелите повече рента върху парите си.

Защо краткосрочните CD имат по-високи проценти от дългите -срочни сега

Исторически видяно, дълготрайните компактдискове идваха с по-добри лихвени проценти, с цел да привлекат спестителите да държат парите си в банката за нескончаем интервал. Но скорошният пазар беше малко необикновен и доста банки се колебаеха да вършат дълготрайни прогнози.

Процентите на CD се въздействат значително от лихвения % на федералните фондове. Като такива, банките са по-склонни да предложат висок лихвен % за кратковременен CD, тъй като е по-вероятно да осъществят облага заради покачвания % на федералните фондове. Те обаче се двоумят да предложат същата висока ставка за дълготраен компактдиск, защото процентът на федералните фондове може да спадне по време на живота на този компактдиск.

Ето за какво сега постоянно можете да намерите по-добър APY за кратковременен компактдиск (помислете за по-малко от година) спрямо компактдиск с дълготрайност няколко години.

Вижте за каква цена на CD можете да отговаряте тук в този момент.

Кой термин на CD е по-добър за вас?

Както е казусът с множеството финансови съображения, Отговорът коя дължина на CD е по-добра за вас е персонален. За доста спестители лихвеният % е основен фактор, тъй че те автоматизирано ще скочат на по-високия % и по-кратък период. Но това може да няма смисъл, изключително в случай че могат да завоюват повече рента с течение на времето с дълготраен компактдиск. Не забравяйте, че до момента в който настоящите ставки нормално са по-високи за краткосрочни компактдискове вместо дълготрайни, разликата може да е незначителна (мислете по-малко от точка). Така че ще желаете да извършите математика авансово, с цел да видите кой от тях може по-добре да усили крайния ви резултат.

Имайки поради това, вие също ще би трябвало да сте реалистични във връзка с задачите и персоналния си график. Можете ли да си позволите да запазите парите си недокоснати в дълготраен компактдиск? Вероятно ще би трябвало да платите наказателна клауза за предварително изтегляне, с цел да го извадите преди приключването на периода. От друга страна, в действителност ли имате потребност от достъп до парите си още веднъж след 90 дни? Ако не, може би можете да си позволите да го съхранявате в дългогодишен компактдиск. Само вие ще знаете отговорите на тези въпроси.

Едно нещо, което не би трябвало да вършиме обаче, е да оставяте парите си недокоснати в елементарна сметка. Като се има поради нищожната ставка от 0,46%, с която се предлага междинната спестовна сметка, вие всъщност губите пари, като оставяте парите си в един от тези видове сметки.

Вместо това започнете с най-доходоносен диск тук!

Изводът

Както краткосрочните, по този начин и дълготрайните компактдискове имат неповторими преимущества за спестителите в днешната стопанска система. Отговорът кое е по-добро за вас е персонален. Докато първият вид идва с по-високи лихвени проценти, те са толкоз високи единствено за толкоз дълго време. Дългосрочните компактдискове имат по-ниски ставки, само че тези ставки ще бъдат заключени за по-дълъг интервал от време. Прегледайте числата и вижте какво работи най-добре за вас и вашите самостоятелни потребности. Но не забравяйте, че тези цени няма да продължат постоянно, тъй че каквото и да решите в последна сметка, не оставяйте прозореца на опцията да изчезне изцяло. Започнете да проучвате вариантите за CD акаунт през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР