Тази година Коледа ще бъде по-различна за всички. Това съвсем

...
Тази година Коледа ще бъде по-различна за всички. Това съвсем
Коментари Харесай

8 полезни съвета как да харчим по-малко за коледните празници

Тази година Коледа ще бъде по-различна за всички. Това напълно не значи обаче, че празниците няма да бъдат вълнуващи, а споделените мигове – запаметяващи се. Социалната отдалеченост и лимитираните контакти, в действителност могат да ни донесат доста повече топлота и уют в празничните дни, които ще споделим единствено с най-близките си хора. Тази година празничното извършването на покупки няма да е съпроводено с безкрайни обиколки по комерсиалните центрове, само че това в действителност може да се отрази позитивно на бюджета за коледни дарове.

А ето и още няколко потребни съвета, които ще Ви спестят средства, само че по никакъв метод няма да лишават от позитивната страст на празника.

Направете си коледен лист

От персонален опит знам, че извършването на покупки постоянно е по-лесно, бързо и дейно, когато имам лист с нужните покупки. Постъпете по този начин и с коледните дарове. Запишете си на лист в телефона или на домашния компютър за кого и какво ще купите тази година. Проверявайте коледния лист постоянно, с цел да няма изненади малко преди празника. Задължително следете средствата, които харчите. И тук стигаме до втория съвет.

Определете си бюджет и не го надвишавайте

Много по-лесно ще е да си поставите авансово предел на коледните покупки. Можете също да започнете да отделяте избрана сума пари от месечните си приходи още от януари даже. Така в края на годината ще разполагате с нужните средства. А в духа на навременното обмисляне е и идната ни рекомендация.

Започнете овреме

Никога не е прекомерно рано да се отдадете на празничното въодушевление и да започнете коледното извършване на покупки. Колкото по-рано, толкоз по-добре. Така ще имате по-голям избор, повече време да прегледате и да обмислите покупките. Освен това, ще сте сигурни, че подаръците ще дойдат в точния момент.

Пазарувайте онлайн

През последните месеци извършването на покупки онлайн се трансформира в всекидневие за всички. Като оставим настрани провокациите, с които се сблъскахме, извършването на покупки онлайн е комфортно, елементарно и икономисва време. А плюсовете да извършите коледния си шопинг отдалечено, са още повече. От една страна, доста от търговците оферират преференциални предложения или избрани продукти единствено онлайн. От друга, можете доста елементарно да комбинирате няколко подаръка и да получите спомагателна отстъпка или безвъзмездна доставка. Не е за занемаряване и фактът, че с извършването на покупки в интернет се заобикалят клопките на непланираните покупки.

Не се поддавайте на импулсивните покупки

Както стана към този момент дума, в основата на всеки шопинг стоят точно страстите. Не се чувствате добре, разнообразявате се с разходка в мола. Ядосани сте, отивате да пазарувате, с цел да потушите пристрастеностите. Затова, когато чувствате, че сте в прочувствена рецесия, по-добре намерете различен метод да се успокоите, вместо да пазарувате – с разходка в парка или със спорт навън.

Изработете сами коледните си дарове

Един от най-сантименталните способи да зарадваме околните си и да спестим пари по Коледа е като им изпратите дарове, направени от цялото фамилията. В Интернет могат да се намерят безпределно доста направи-си-сам хрумвания. Най-милият подарък може да е просто една коледна картичка, получена по пощата, само че направена ръчно и с обич от цялото семейство. Собственоръчно направените блага постоянно носят страст, която не можем да получите от купения подарък от магазина.

Пазарувайте мъдро

По време на коледните и новогодишните празници търговците оферират доста и разнообразни предложения. Възползвайте се от тях, сравнявайте цените и предложенията в другите магазини. Допълнителни дарове и отстъпки можете да получите и когато плащате безконтактно, с кредитните си карти. От 1 до 27 декември, да вземем за пример, всяко заплащане с кредитна карта на Банка ДСК дава късмет за страховит подарък. Условието е да регистрирате своята покупка на, без значение дали е била онлайн или във физически магазин, и всяка седмица можете да спечелите един от 10 страхотни дарове - смарт часовник или електронен читател. Така можете да зарадвате себе си или да спестите от подаръка на собствен непосредствен човек.

И най-после, не забравяйте най-важното - не всичко е пари

Понякога единствено един благ жест коства повече от най-скъпия подарък, който може да си позволите. Защото духът на коледните празници не е в броя и цената на получените дарове, а в незабравимите моменти, жестовете на любов и поддръжка, както и споделените мигове с обичаните ни хора.

Прочетете за томболата на Банка ДСК повече

Още за кредитните карти на Банка ДСК:

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР