Тази година Коледа ще бъде по-различна за британското кралско семейство,

...
Тази година Коледа ще бъде по-различна за британското кралско семейство,
Коментари Харесай

Първа Коледа без кралица Елизабет: Как кралското семейство ще я отбележи?

Тази година Коледа ще бъде по-различна за английското кралско семейство, тъй като е първата след гибелта на Нейно Величество кралица Елизабет II. Въпреки това крал Чарлз III ще продължи коледната традиция на своята майка с кралското семейство.

Първа Коледа при ръководството на крал Чарлз III

Коледа е първият празник, на който крал Чарлз III и кралицата консорт Камила ще бъдат домакини под новите си трофеи. Кралската Коледа ще бъде проведена точно от краля в обичаното на Елизабет II имение Сандрингам в Норфолк.

Сандрингам бе избран за място на събитието от краля по-рано тази година, защото имението постоянно е било очевидец на такива тържества в предишното, проведени от кралица Елизабет II. Тя е пътувала с влака от Лондон до Норфолк през декември, с цел да прекара Коледа в резиденцията.

Честването на празника в кралското имение идва след двегодишно спиране поради пандемията от COVID-19. През 2020 и 2021 година кралските особи честваха Коледа настрана поради рестриктивните мерки.

Как ще наподобява кралската Коледа тази година?

Кралят ще отпразнува Коледа дружно с кралицата консорт Камила и с останалите членове на фамилията, в това число сина му принц Уилям, принцеса Кейт Мидълтън и техните три деца. Очаква се в имението да участват също братята и сестрите на краля - принцеса Ан, принц Едуард, принц Андрю и техните фамилии, както и принцът и принцесата на Уелс.

Не се чака принц Хари и Меган Маркъл да се причислят към фамилията си във Англия за празника поради прекъснатите връзки и обтегнатите връзки с кралското семейство.

За кралските особи Коледа нормално стартира с посещаване на Рождественската работа в църквата „ Света Мария Магдалена “ сутринта, последвано от огромен фамилен обяд в имението Сандрингам. Около 15 ч. локално време членовете на фамилията гледат телевизионното послание, което тази година за първи път ще бъде произнесено от крал Чарлз III. Вероятно то ще включва и възпоменание за кралица Елизабет.
Семейството ще съблюдава и няколко други празнични обичаи, стартирани от кралицата, в това число размяната на дарове с гевреци на Бъдни вечер.

На загатна за кралица Елизабет бе отдадена и огромна част от втория годишен коледен концерт в Уестминстърското абатство, който ще бъде излъчен по малкия екран на Бъдни вечер.

Запазен ли е коледният дух?

Въпреки че по-голямата част от кралските особи ще бъдат в имението Сандрингам, замъкът „ Уиндзор “ също ще бъде огрян от празничния дух. Това ще стане с помощта на 20-метровото коледно дърво, сложено в залата „ Сейнт Джордж “, което е украсено с 3000 лампички, декорации във формата на скъпоценни камъни и лилави панделки. Голямото стълбище на държавните жилища също е окичено с гирлянди.

Замъкът „ Уиндзор “, прочут като съществена резиденция на кралицата в края на живота ѝ, ще означи първата Коледа под ръководството на Чарлз с обилна празнична галерия.

Тази година Бъкингамският замък е декориран по-незабележимо, само че все пак той отваря вратите си за необятната общност. Посетителите ще могат да видят коледната галерия в замъка. До 2 януари те ще могат да се насладят и на държавните жилища, които са украсени с коледни елхи, светлини и празнични гирлянди.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР