Тази година кампанията ще набира дарения в помощ на деца

...
Тази година кампанията ще набира дарения в помощ на деца
Коментари Харесай

Операция „Жълти стотинки“ стартира с нова кауза

Тази година акцията ще набира дарения в помощ на деца с множествени увреждания. Даренията ще бъдат ориентирани към „ Център за вяра “ в София, който дава дневна грижа и образование на деца с увреждания.

Средствата ще бъдат вложени в обезпечаване на спомагателни рехабилитатори към Центъра и в развиването на стратегия „ Мобилен терапевт”. Това ще увеличи качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще даде повече независимост на техните близки денем. По този метод дарителската акция ще облекчи живота освен на десетки деца с множествени увреждания, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването.

Операция „ Жълти стотинки “ е самодейност на VIVACOM, а тази година главен сътрудник на акцията е фондация „ И аз мога”.

Мотото на акцията е: „ Твоето ресто връща вяра за децата с увреждания и техните фамилии “. Ако успее с задачата си, тя ще облекчи живота освен на десетки деца с множествени увреждания, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването. В доста случаи майката остава сама в грижата си за болното дете, а здравите деца биват принудени от събитията да пораснат преждевренно, поемайки грижите за своите братче или сестриче. Допълнителните рехабилитатори ще покачат качеството на дневната грижа за децата, ползващи Центъра, и ще дадат повече независимост на техните близки денем.

Началото на акцията бе обещано с Деня на баскетбола, проведен от bgbasket.com и viasport.bg на 17 септември. Средствата от билетите за спортното събитие бяха дарени за идеята от Българската федерация по баскетбол. Така Операция „ Жълти стотинки “ стартира задачата си с първична сума от 5 236 лв..

В акцията може да се включи всеки – както физически лица, по този начин и търговски обекти. Тази година основателят VIVACOM е осигурила спомагателен брой от специфичните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат декларирани от всеки един търговец, без значение от обсега и типа на неговата активност – на имейл адрес [email protected].

Кампанията може да бъде подкрепена и със sms на къс номер 1415 или с позвъняване на телефон 0-900- 5-14- 15. Цената е 1 лев за всички клиенти на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лева за клиентите на предплатени услуги. За по- огромни дарения има обезпечена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

Операция „ Жълти стотинки” е национална дарителска акция на VIVACOM Fund, която към този момент 7 години поддържа обществени дела в името на децата. Тя се организира благодарение на десетки сътрудници и всяка акция стимулира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. Олимпийският първенец Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава за поредна година ще бъдат лицата на акцията, вярвайки, че със своя образец ще привлекат повече хора да подкрепят положителната идея.

Традиционните сътрудници на тази неповторима за България самодейност, заслужаващи възторженостти за поредната си поддръжка и дарителска политика са: кино АРЕНА, Burger King, Ciela, Cinelibri, Colibri, DHL, Domino’s Pizza, Grand Optics, Inmedio, Joy Optics, KOM,, Mr. Bricolage, 1 minute, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken и Zeiss Experience Center.

Новите сътрудници, включили се тази година към акцията, са: Lafka, Andrews Ladies, Booktrading, DOMKO, VIP Security и Eventim, с помощта на които специфичните касички ще одобряват дарения в близо 1 700 търговски обекта.

Медийните сътрудници, с помощта на които повече хора имат шанса да научат за идеята, са: dir.bg, сп. Elle, вестник Стандарт, Дарик радио, Журнал за дамата, „ Моето дете “, Нова телевизия, радио FM+, радио Star, Розали, actualno.com и iwoman.

VIVACOM и фондация „ И аз мога” благодарят на всички сътрудници за тяхната поддръжка, наблягайки, че няма дребна или огромна помощ. Всяка стотинка е значима за идеята.

Повече информация за акцията може да бъде открита на формалната страница на Операция „ Жълти стотинки “ във Фейсбук – www.facebook.com/Операция-Жълти- Стотинки или на www.vivacomfund.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР