Тази година имахме 20 процента повече пациенти по празниците от

...
Тази година имахме 20 процента повече пациенти по празниците от
Коментари Харесай

Проф Балтов с нова информация за ужаса по празниците в София

Тази година имахме 20 % повече пациенти по празниците от предходната. Това се дължи на обстоятелството, че Пирогов е болница, в която се намира незабавен център. Това сподели пред Канал 3 изпълнителният шеф на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов "проф Асен Балтов.

"Повече от 50 хиляди пациенти са приети в болница през предходната година, това са били хора които са имали потребност от незабавна помощ, а 260 хиляди са минали през кабинетите.

Смея да кажа, че беше основана една добра организация. Новото е, че към този момент имаме и незабавен педиатричен кабинет, през който са минали над 20 хил пациенти., изясни Балтов.

"7 пациенти са потърпевши от пиратки, като най-тежкия случай е на 3 годишно дете, при който пиратката му е гръмнала безусловно до ухото и го е увредила съществено.

Родителите са хвърлили пиратката по нехайство. Това, което постоянно ме удивлява, е че макар всички наши препоръки, които насочваме всяка година, те не взимат ограничения ", сподели още той.

"Това което прави усещане, че при слуачите с натравяния от алкохол възрастта доста понижава, 7 млади до 16 год, възраст и трима възрастни. През последните години случаите са и с невъздържание с опиати ", добави той.

"Има и доста случаи на хора с преяждане. Според мен внезапното прекосяване след постенето от по-лека към тежка храна, също води до сходни последици. 11 са оперирани в хирургията след тежки преяждания. "

Проф. Асен Балтов разяснява и случая със гибелта на 3-годишното момченце, което умря в Пирогов.

"Мисля, че отстраняването ми беше обикновено, такава е практиката и в другите европейски страни, когато има сходен проблем, шефовете на болничните заведения да бъдат освободени.

Пирогов направи всичко допустимо да избави това дете. Между 60 и 90 % даже и в Съединени американски щати диагностицирани с такава диагноза стигат до гибел.

Що се касае до логаритъмът, по които би трябвало да се действа, за мен преди всичко персоналният лекат, би трябвало да насочи пациента към отделението което е съответно за болестта му. "

"Това, което ще се вкара в този момент е откакто се обадят на незабавна помощ, от там да ги насочват към верните болнични заведения. Има изясняване, кои положения къде да се водят., сподели още той.

"Протестът на сестрите беше безусловно непотребен, края на месец февруари всички сестри ще видят разликите в заплатите си. Всички, сестри при нас към този момент взимат положителни хонорари, мога да кажа, че при нас най-малката заплата при сестрите е 1500 лв..

При нас към момента има дефицит на сестри, само че допускам, че това се дължи на обстоятелството, че в Пирогов работата е най-тежка и натоварена. Това което също бих желал да отбележа, е че предстоят съществени поправки в 5 от постройките на Пирогов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР