Тази година Езикова гимназия Пловдив, известна като Английската, отпразнува 60-

...
Тази година Езикова гимназия Пловдив, известна като Английската, отпразнува 60-
Коментари Харесай

Третата по успех гимназия в страната започва учебната година със зарязан ремонт

Тази година Езикова гимназия " Пловдив ", известна като Английската, отпразнува 60- годишния си празник, а випуск 2018 стана трети в страната по резултати от зрелостните изпити по български език и литература, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Средният триумф на зрелостниците беше 5.71, а гимназията още веднъж беше на върха в желанията на седмокласниците. Елитното образователно заведение през днешния ден отпразнува първия образователен ден обаче в условия на стартират и изоставен даже не по средата ремонт, а дали обстановката ще се поправи до настъпването на студения сезон, към момента не е ясно. Сградата е строена през 70-те, сега е с напукани стени, нацепени мазилки, покривът тече, правени са кърпежи, а възпитаници и учители през днешния ден се провираха сред купчини строителни боклуци.

Започната е изолираност на общежитията, само че до края има още доста работа. Ремонтът в това най- елитно учебно заведение е предоставен с социална поръчка от община Пловдив на пазарджишка компания, която не е изпълнила и 20% от предоставените действия и на процедура е зарязала работата. Вече 20 дни върви приключването на връзките с тази компания, занапред би трябвало да се реши дали да има нова социална поръчка или ремонтът да се разпореди непосредствено на реализатор, който да има ресурса в действителност масирано да продължи дейностите и бързо да ги докара до дъно, тъй като парно може да се наложи да се пуска още идващия месец, а сега даже са махнати тръбите и радиаторите. Ако нещата не се развият по най-бързия метод, ще се наложи образователните занятия да се организират другаде, а за децата в общежитието да се търси решение, което никога няма да е елементарно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР