Тази година емблематичните и традиционни „Велинградски празници на културата” ще

...
Тази година емблематичните и традиционни „Велинградски празници на културата” ще
Коментари Харесай

46-то издание на Велинградски празници на културата

Тази година емблематичните и обичайни „ Велинградски празници на културата” ще започват на 7 юли с празничен театър „ Аз обичам Велинград”. Тяхното 46-то издание ще продължи до 15 юли в това число. Поради осъществяването на ремонтни действия на централна градска част, тържествата ще се организират на сцена на паркинга на „ Централ”.

Гражданите и гостите на СПА столицата ще имат опцията да се насладят на богата и забавна стратегия през цялото лято. Кулминацията на празниците ще бъде в първите дни на месец септември. Тогава градът ще означи 70 години от своето основаване и 10 години от приемане на наградата „ Спа столица на Балканите “.

Празничната стратегия ще стартира още сутринта на 7 юли с тържествена литургия, след която от гражданско съдружие „ За теснолинейката” са организирали пътешестване „ С дребния трен в деня на Велинград”. Следва разкриване на седмия фолклорен танцов фестивал „ Хоро при извора “. По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „ Димитър Мечев” ще показа забавна шоу стратегия.

В рамките на Велинградски празници на културата-2018 община Велинград е планувала богата и колоритна стратегия, която да задоволи желанията на всички възрастови групи. Сред посетител реализатори ще са: на 8 юли невероятния отбор „ Българе”, на 9 юли Надя Тончева и,,HOT CLUB DE PLOVDIV”, на 10 юли поп-звездата, фаворитка на младежите Гери Никол ще зарадва своите фенове, на 11 юли на велинградска сцена ще се качат музикантите от група „ Епизод” с техния рок спектакъл „ Аспарух-битката за Онгъла”, на 12 юли старозагорската натрупа „ Танца на вятъра” ще показа Спектакъл-шоу „ Танц без граници”, на 13 юли зашеметяващата Поли Генова ще огласи Велинград, а на 14 юли невероятния отбор „ Чинари” ще показа впечатляващ концерт-спектакъл.

В програмата са включени редица забавни мероприятия: церемониал на духови оркестри и мажоретни сформира, пленер-живопис „ С Велинград в сърцето “, детското „ Синьо лято “, разкриване на базар на занаятите, изложения концерти на локалните гении, литературни вечери и спортни надпревари.

Всички културни прояви във Велинград това лято, са отдадени на 70-та годишнина от основаването на града и 10 години от приемане на наградата „ СПА столица на Балканите “.

Велинградските празници на културата са неизменима част от Културния календар на община Велинград, като тяхно естествено продължение са събитията включени в културния плакат за месеците: юли, август, септември.

Организаторите резервират правото си програмата за Великденски празници на културата – 2018 година да бъде обновена и променяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР