Тази година две високопоставени британски кралски особи обявиха, че страдат

...
Тази година две високопоставени британски кралски особи обявиха, че страдат
Коментари Харесай

Какво представлява превантивната химиотерапия, на която Кейт Мидълтън е подложена

Тази година две високопоставени английски кралски особи оповестиха, че страдат от рак. Първият, който призна за болестта си, бе самият крал Чарлз III. След поредност от конспирации и спекулации, свързани с персоналния живот и здравословното положение на Кейт Мидълтън, на 22 март пристигна и нейното самопризнание.

Тогава принцесата на Уелс заяви във видеообръщение, че е била диагностицирана с рак при проучвания, последвали коремна интервенция през януари в Лондон. Кейт не пропусна да насочи и значимо предизвестие към всички по света, че навременната диагностика на рака в ранните му стадии може да избави животи.

Въпреки че остава неразбираемо с какъв тъкмо тип рак се бори брачната половинка на принц Уилям, тя разкри някои елементи за лекуването си в формалното си изказване. 42-годишната майка на три деца показа още, че е почнала курс по " превантивна химиотерапия " по рекомендация на нейния медицински екип.

За това какво съставлява превантивната химиотерапия, какви са нейните позитиви и негативи, споделя пред американското издание ET лекарят онколог професор Джереми Джоунс:

" Най-вероятно по време на интервенцията хирургът е отстранил очевидно образувание в дебелото черво. Съществува обаче опция дребните злокачествени кафези към момента да са ситуирани в близост и да не са забележими за окото. Ето за какво съществува риск ракът да се върне. Превантивната химиотерапия е това, което медицинският диалект назовава адювантна химиотерапия. Целта му е дефинитивно да унищожи тези няколко останали жизнеспособни кафези, които след време могат да се задействат. С други думи, това лекуване се организира, с цел да се избегне рецидив. "

" Рискът от рецидив се пресмята по няколко разнообразни метода. Но най-важното е стадият на диагностика. Затова, когато пациент се подложи на интервенция, ние преглеждаме извънредно деликатно под микрскоп тъканта или израстака, с цел да се откри на 100% дали в него има съществуване на ракови кафези, дали се е популяризирал в близките лимфни възли, или в други околни органи? Отговорът на тези въпроси ни дава опция да установим в кой етап от развиването си се намира туморът.

Фактът, че принцесата на Уелс претърпя " планувана коремна интервенция " през януари, също накара мнозина да спекулират с какъв тип рак се сблъсква тя. Но нещата са доста по-сложни. Ето какво споделя по въпроса доктор Джоунс: " В корема ни има доста органи, които могат да развият рак. Това включва тънките вътрешности, лимфните възли, стомаха, панкреаса и черния дроб. Но като цяло най-често срещаният рак в тази област е ракът на дебелото черво. Но отново споделям - думата " коремна " е доста неразбираем термин, което значи, че коремната интервенция на Кейт по никакъв метод не е пътна карта за откриването на типа рак, с който тя се бори. Ето за какво е мъчно да се приказва за някаква съответна диагноза ", акцентира експертът.

При рака, открит по време на интервенция за различен здравословен проблем, какъвто е казусът с Кейт Мидълтън, туморът нормално е в ранна фаза и химиотерапията е по-ефективна. " Това значи, че един курс химиотерапия е задоволителен, с цел да унищожи каквито и да било ракови кафези в организма ", разяснява проф. Лорънс Йънг от Центъра за ракови проучвания към университета Уоруик пред " Гардиън ".

При превантивната химиотерапия се предписват лекарства, които попречват деленето на ракови кафези. Тя може да продължи сред три и шест месеца според от вида на онкологичното заболяване и неговия етап на развиване, отбелязва още специалистът, предава Woman.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР