Тази година децата ще пишат на Дядо Коледа не писма,

...
Тази година децата ще пишат на Дядо Коледа не писма,
Коментари Харесай

Пишат на Дядо Коледа не писмо, а цяла книга

Тази година децата ще пишат на Дядо Коледа не писма, а цели книги. Библиотека ги провокира да опишат своята вълшебна Коледа в собственоръчно направено томче с корици и странички, на които да прибавят и илюстрации. Новоназначен младеж в екипа на карловската общинска библиотека „ Д-р Иван Богоров “ дал концепцията.

" В предходни години правехме конкурс за писмо с друга тематика всякога. Сега прибавяме във формата рисунка, като най-вече при оценяването ще тежат оформлението на корицата и наличието на текста ", изясни директорката на библиотеката Нонка Иванова.

Надпреварата е за деца от 8 до 12 година, чиито коледни трепети ще се правят оценка в две възрастови групи - 2.-3. клас и 4.-5. клас. Книжките могат да се предават на място в Детския отдел на библиотеката или да се пратят фотоси по електронната поща - и в двата случая до 9 декември. Организаторите обаче предлагат томчетата да се занесат или пратят в библиотеката. После с тях ще подредят галерия.

Постъпилите книжки ще бъда показани в уеб страницата и във фейсбук страницата на библиотеката. А създателите с най-оригинално завършени и най-трогателни послания  ще получат на 16 декември премиите си персонално от Дядо Коледа на празненство в библиотеката. Подготвили са им книги и ваучери.

Екипът чака детските писма книжки с вяра децата да опишат в тях за своята Коледа и своите фантазии. Опитът демонстрира, че постоянно наличието се изчерпва с „ Аз искам… “ и лист от играчки. Но идват и доста креативен писма, в които децата са се сетили и за скъпите за тях неща, които не могат да се вземат от рафта в магазина. По време на коронавирус рецесията все по-често в писмата хлапетата желали здраве за всички близки.

 

До 16 декември децата имат опция да се включат и в състезанието „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа “ на " Български пощи ". Условията за присъединяване в състезанието са вярно изписан адрес на подателя, за адресат да бъде посочено единствено „ За Дядо Коледа “ и да бъде заплатена пощенската услуга. По традиция всички писма, отговарящи на изискванията, ще получат отговор персонално от Дядо Коледа, а дружно с него за създателите на най-оригиналните и красиви послания ще има и дарове.

Адресът на подателя би трябвало да се уточни само на плика. С цел опазване на персоналните данни в писмото е нужно да се напишат единствено двете имена на детото. Отличените писма ще бъдат предадени за предпазване на ДА „ Архиви “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР