Тази година бележим значителен спад на както и на пътно-транспортните

...
Тази година бележим значителен спад на както и на пътно-транспортните
Коментари Харесай

Росен Рапчев: Произшествията на пътя са намалели с близо 25%

Тази година бележим забележителен спад на както и на пътно-транспортните катастрофи с потърпевши. Редица са факторите, които могат да се отчетат. Близо 25% е спадът на произшествията. Това сподели в изявление за БГНЕС Росен Рапчев, основен специалист в Държавната организация.
Рапчев разяснява, че водачите би трябвало да извърнат внимание на няколко фактора.
„ Много е значимо преди да тръгнат на път, водачите да почистят добре автомобила от падналия сняг, с цел да имат задоволителна видимост и да могат да разграничават всички участници в придвижването ”.
Изборът на е от основна значимост.
„ Гумите са персонална отговорност на всеки лидер. Гумата е най-важната част от автомобила и тя обезпечава сцеплението на автомобила с “, подчертава той и добави, че подобаващите гуми са това, което ни кара да се усещаме сигурни, когато желаяме да спрем в точния момент и да вземем завоя както би трябвало. Рапчев предлага да се употребяват четири идентични гуми, а не да се позволяват взаимни отстъпки и да се слагат по две нови гуми на водещите колела на аватомобила.
„ Когато нямаме задоволително огромен протектор и канали, които да водят водата от пътя, това ни слага под изискване на аквапланинг и тогава лидерът не може да предприеме никакви дейности ”, уточни той.
Експертът сподели още, че в зимни условия би трябвало да понижим скоростта на пътя и да увеличим дистанцията си с останалите участници в придвижването, а в случай че сме създали компромис с гумите на автомобила да бъдем нащрек, че автомобилът може да попадне в условия, от които ще ни е мъчно да излезем.
 Предимно мокри пътища в страната Предимно мокри пътища в страната
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са най-вече мокри, оповестиха от СБА. Във връзка с нас...
Попитан дали гумите би трябвало да бъдат разграничени на летни и зимни, Росен Рапчев съобщи, че имаме добра наредба.
„ На пазара има всевъзможни гуми – и за летни условия, и за зимни условия, както и такива, на които им споделят всесезонни. Не е наложително да бъдат строго специфицирани в закона дали са летни или зимни, тъй като отговорността за сигурността ни на пътя е наша “, изясни Рапчев и даде образец със себе си като уточни, че той си сменя гумите на всеки 4 години – време, за което изминава сред 40 000 – 50 000 км.
Главният специалист посочи, че гумите на леките коли значително се разграничават от тези на колите на градския превоз и камионите и те се движат единствено с един вид гуми.
„ Заради това се поставят по-големи старания за разчистване на уличната мрежа, с цел да могат да бъдат по-адекватни към изискванията за напредване на градския превоз “, изясни той целта на почистващите компании да разчистят трасетата, по които се движи градския превоз.
Рапчев уточни, че контролът дали рейсовете и тролеите са готови за зимните условия се следи от „ Столичен автотранспорт “ и „ Столичен електротранспорт “ и от “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР