Тази година българска федерация Спорт и здраве чества своя 30-и

...
Тази година българска федерация Спорт и здраве чества своя 30-и
Коментари Харесай

Отменят спортно събитие с повече от 2000 участници

Тази година българска федерация " Спорт и здраве " празнува своя 30-и празник, а работническото спортно придвижване у нас - своята 120-годишнина, само че поради световната пандемия от ковид, празненства няма да има.

Председателят на федерацията Десислава Ягодин разгласи в изявление за Sportal.bg, че обстановката сега е спешна и тя ще повлияе отрицателно на структурата на ръководеното от нея придвижване за дълъг интервал от време.

" За нас като федерация рецесията ще бъде 4-5 години. Сравняват обстановката сега с война, което звучи ужасно. Никой не знае какво ще се случи. Никой не може да прави прогнози, само че фактът, че стопанските системи се срутват е явен ", съобщи Ягодин.

Тази година за първи път няма да се организира работническият състезателен фестивал край българското черноморие.

" Първо отменихме ски-феста в Боровец. Логично бе да отменим и обичайния състезателен фестивал. Самото събитие е знак на взаимност, приемливост, на състезателен дух и феърплей, само че здравето на хората е най-важното нещо. Иначе за Фестивала идват повече от 2000 души от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка ", сподели Ягодин и добави:

" При всички положения чакаме спад на участниците в нашите спортни мероприятия. Цялата стопанска система ще е наранена. Няма късмет някой да оцелее в тази рецесия. Ще бъде ужасно, тъй като ще има всеобщи съкращения ".

На финала на диалога Десислава Ягодин дефинира като странни взетите ограничения от страна на държавното управление. Тя е на мнение, че хората по домовете си ще изпаднат в суматоха и неуравновесеност.

" Всеки знае за опасността и ще съблюдава отдалеченост при разходка в парка или в планината. Природата въздейства добре на душeвността ".

Ягодин подсигурява, че ще направи всичко по силите си спортните мероприятия в ръководената от нея федерация да бъдат възобновени.

МИЛЕН ПЕЙЧЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР