Тази година април се очертава да е с необичайно високи

...
Тази година април се очертава да е с необичайно високи
Коментари Харесай

Синоптиците бият камбаната: Идват 34 градуса през април

Тази година април се обрисува да е с извънредно високи температури и с наклонност предстоящата междинна месечна температура у нас да се задържи към и над климатичната норма. Това сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Средната температура през април ще бъде към и над нормата, която е сред 12 и 18 градуса в множеството региони, 10-12 градуса по Черноморието и сред минус 5 и 4 градуса по Целзий в планините.

Месечната сума на преваляванията ще е междинна за страната и ще бъде към и под нормата. Очакват се и високи температури, като на доста места ще са над 20 градуса, само че

след хубавото време идат превалявания и гръмотевични стихии. 

Към второто десетдневие на април опцията да се образува средиземноморски циклон е много огромна. Прогнозите са за превалявания от дъжд, като на доста места те ще са краткотрайни и с гръмотевици. Но температурите ще се покачват и времето до обяд ще е слънчево. Очакваните оптимални ще са сред 20 и 24 градуса.

Малко по-ниски стойности чакаме към третото десетдневие на април. Тогава времето ще бъде с раздрана облачност. Някои световни модели предвиждат и навлизане на по-студена въздушна маса над Централна и Източна Европа.

През април имаме и по-интензивни стопляния, които са в положение да повишат температурите до летни стойности – до 30-34 градуса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР