Тази есен Варна отново се превръща в сцена, на която

...
Тази есен Варна отново се превръща в сцена, на която
Коментари Харесай

Във Варна стартира Есенен салон на изкуствата

Тази есен Варна още веднъж се трансформира в сцена, на която ще се съберат всички изкуства. Традиционният Есенен салон включва 12 културни събития, които ще се проведат в артзалите на Градската художествена изложба " Борис Георгиев ", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище „ Просвета 1972 “.
Организатор на събитието е дирекция „ Култура и духовно развиване “ към Община Варна.
Официалното разкриване на Есенния салон на изкуствата бе обещано на 1 ноември .
Богата културна стратегия на събитието включва: клавирен концерт " Забравени шедьоври ", който ще се състои на 8 ноември в Радио Варна, концерт на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви на 10 ноември, както и показване на пианистът Марио Ангелов, който ще свири произведения от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен още веднъж в Радио Варна.
На 20 ноември от 18.00 ч. в Градската художествена изложба ще се организира концертът „ Танц на възприятията “, с присъединяване на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален посетител ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 26-ти ноември от 18.00 ч. в читалище „ Просвета 1927 “ ще бъде открита галерия на направени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители, а на 7 декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР