Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството

...
Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството на г-н Желязков и тя е изключително важна

Тази драма в Движение за права и свободи засенчи драмата по образуването на държавното управление на господин Желязков и тя е извънредно значима. Преди няколко месеца споделих, че следва да се види дали този опит с двама водачи в Движение за права и свободи ще се окаже сполучлив. Наблюдаваме края на епохата „ Ахмед Доган ". Това сподели нощес политологът доцент Петър Чолаков в изявление за NOVA NEWS.

Той уточни, че има ясно опълчване сред Доган и неговия „ наследник " Пеевски, като позволи, че не е изключено да се стигне до „ отцеубийство ".

От хора, които познават Доган, знам, че той е доста злопаметен и мисля, че няма да се даде без пердах. Така че следва да забележим дали тази вътрешна война в Движение за права и свободи ще бъде продължителна, или ще завърши небрежно, добави доцент Чолаков.

По думите му решението на Доган Движението да се управлява от двама водачи е било рационално, защото самият Пеевски „ не е долюбван от доста депесари ", заради което е бил препоръчан и Джевдет Чакъров за съпредседател.

Той (Чакъров, б.р.) не е просто бижу там, тъй като държанието на Делян Пеевски издава доста огромно славолюбие и липса на всякаква политическа прагматичност. Пеевски има доста лостове, с цел да наложи волята си в партията, само че това може да докара до протести по места, предизвести политологът.

Според него най-голямата неточност на почетния ръководител на Движение за права и свободи е била тази, че прекомерно доста се е доверил на Пеевски.

В умозаключение доцент Чолаков предвижда, че по всяка възможност отново ще вървим на предварителни парламентарни избори. Що се касае до третия мандат, той изложи догадка, че президентът ще го връчи или на „ ИТН ", или на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР