Тази диета е доста строга и се основава на критично

...
Тази диета е доста строга и се основава на критично
Коментари Харесай

Минус 5 килограма за 5 дни: Как работи диетата „Стълба“, основни принципи и меню

Тази диета е много строга и се основава на сериозно понижаване на калориите

Диетата „ Стълба “ спомага за пречистване на тялото и бързо изгаряне на мазнини. Ето по какъв начин бързо да свалите 5 кг.

Диета " Стълба " - по какъв начин работи?
Името на диетата е обвързвано с нейната идея - всеки ден, малко по малко, вие преодолявате строго избрани „ стъпки “. Броят им е явен – 5 дни, 5 стъпки.

Тази диета е много строга и се основава на сериозно понижаване на калориите. Някои хора губят 9 кг за 5 дни с нея. Броят на свалените килограми зависи от самостоятелните параметри на тялото: в случай че наднорменото тегло е повече, ще свалите повече килограми. И в случай че показателят на телесна маса е в естествените граници, тогава единствено 2-3 кг. По време на тази диета стомахът понижава размера си, а дружно с това и апетитът понижава.

Първият ден от диетата е ден за пречистване, вторият е ден за възобновяване, третият е ден за засищане на тялото с сила, четвъртият ден попълня запасите от протеини и най-после, последният ден изгаря мазнините.

Ако нарушите диетата, би трябвало да я започнете през цялото време. При липса на хронични болести можете да прилагате тази диета 2-3 пъти месечно. Важно е също да пиете доста вода.
Преди да започнете диетата, е добре да се консултирате с вашия доктор. Също по този начин е значимо да излезете от тази диета вярно.

Диетично меню  
Ден 1 – пречистване (–0,5–1 кг)
Диетата през първия ден би трябвало да се състои от ябълки, само че не повече от 1 кг. Разпределете ябълките на 6 хранения, яжте ги на всеки 2 часа.
Трябва да пиете доста вода, най-малко 2 литра.
Пийте по 1 таблетка деен въглен на всеки час.
Ден 2 – възобновяване (–0,5 кг)
Диетата на втория ден се състои от литър нискомаслен кефир, ферментирало печено мляко или кисело мляко, според от желанията.
500-600 г извара.
Вода - 1,5-2 литра.
Протеиновите артикули се усвояват по-дълго, тъй че ги разделете на 3 хранения. Пийте вода сред тях.

Ден 3 – енергийно засищане (–0,5–1 kg)
300 грама тъмни стафиди.
Няколко супени лъжици чист мед.
Компот от разнообразни сушени плодове (1-2 литра).
Яжте стафиди на всеки 15-20 минути в дребни количества. Разделете меда на 4 порции, пийте компота без захар.

Ден 4 – засищане с протеин (–0,5–1 kg)
500 г варено пилешко месо (може и пуешко), разграничено на 5 порции.
2 литра чиста вода.
Разрешени са пресни зеленчуци.
След предходния сладостен ден тази стъпка ще ви се стори извънредно удовлетворяваща. На този стадий тялото ви получава строителния материал за мускулите - протеини, тъй че загубата на тегло се дължи на загубата на мазнини, а не на вода и мускули.

Ден 5 – изгаряне на мазнини (–1–1,5 кг)
Сухи овесени ядки - 200 гр.
Зеленчуци, плодове - 1 кг.
Ядките би трябвало да бъдат минимално обработени, по-добре е да ги запарите с вряща вода и да ги оставите да се варят, тъй че всички потребни субстанции да се запазят в кашата. Бананите и гроздето не могат да се употребяват като плодове, а краставиците, доматите, тиквичките и тиквата могат да се употребяват като зеленчуци.

Излизане от диетата
Излизането от диетата би трябвало е последователно и деликатно, не би трябвало да въвеждате повече от две нови храни за един ден или внезапно да надвишавате размера на храната.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР