Тази битка, за убежденията на хората, тя не се води

...
Тази битка, за убежденията на хората, тя не се води
Коментари Харесай

Иван Костов: Всички от демократичната общност да гласуват, независимо колко труден е изборът

Тази борба, за убежденията на хората, тя не се води от нас от доста години. Няма опълчване на тази българска Пета колона, която разедини българското общество в такава степен, в каквато го виждаме в този момент. Защото механизмът, по който това става, е посредством политическите представители, през политическите партии, през обществените представители. Става през разнообразни дейни мероприятия, както го назова министър председателят Денков.

Той е безапелационен, че изборът за София има и геополитическо измерение – България в Европейски Съюз и НАТО или в посока Евразия.

„ Категорично виждам подобен избор и последният мотив, който намирам, е това, което се случи с машинното гласоподаване. Аз желая да виждам в това некадърност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази доста комплицирана и рискова обстановка, в която ние се намираме. Защото техни хора, техни лица, назначени от тях или техни представители, сътвориха провокацията на ДАНС “, сподели някогашният министър председател.

По думите му, тези, които ще „ поправят Конституцията “, би трябвало да схванат, че казусът опира до съдилищата. „ Вижда се, че един Върховен административен съд споделя: Законът работи по този начин дотук и оттук насетне работи по този начин (по мотив решението на Върховен административен съд за машинното гласоподаване, бел. ред.). Това е безразсъдно, това е невероятно “, добави Костов.

Той съобщи, че на идния балотаж ще гласоподава.

„ Призовавам всички хора от демократичната общественост да гласоподават, тъй като ние сме демократи, когато вършим сложни избори, а не когато вършим лесни избори. За част от демократичната общественост явно ще бъде сложен избор “, сподели още Иван Костов.

„ Държавната власт, ръководещите, виновните хора в такива моменти би трябвало да виждат рисковете и рецесиите, а не да виждат успокоителни картини и да си ги чертаят сами. Аз виждам кой се е наредил зад госпожа Корнелия Нинова – там са всички, които са прононсирана Пета колона в България, които нямат потребност от друго показване. Това им е идентичността. Всичките имат една еднаквост “, изясни той.

По думите му, в случай че се разпадне „ сглобката “, по този начин се дава опция на президента да се върне на власт.

„ Тези, които се назовават евроатлантици, в случай че не проявят този здрав разсъдък, в случай че те не защитят демокрацията, в случай че не схванат, че са създали огромна неточност – виждам, че има признаци, че са създали огромна неточност с последния удар против изборния развой, в случай че не го създадат, тогава в какво се състои евроатлантизмът им? Къде са им демократичните полезности? “, попита Костов.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР