Тази битка за трите плажа продължава много дълго. Важният подход

...
Тази битка за трите плажа продължава много дълго. Важният подход
Коментари Харесай

Екомининстърът обясни как ще върне рибите в Перловска река

Тази борба за трите плажа продължава доста дълго. Важният метод е, че отбраната на Черноморието няма да се позволи с един закон и една възбрана. Тук би трябвало доста координирана активност на доста институции. Тази възбрана е част от тази съгласуваност. Това съобщи министърът на екологията Юлиян Попов в предаването „ Лице в лице “.

„ Ние направихме методика за оценка и картиране на дюните. Следващото нещо, което би трябвало да се направи е дюните да се картират. В България има доста сериозен проблем – доста предпазени местности са частна благосъстоятелност. Това се е получило по време на недобре ръководен преход. Половината от дюните са частна благосъстоятелност. Но ние ще ги спечелим. Законът не разрешава действия върху дюните. Начинът, по който се пробват да ни спрат е като ни споделят, че това не е дюна, а е земеделска земя. Не садят домати и краставици, само че издигат хотел. През годините сме унищожили доста дюни, само че в този момент ще защитим всички останали “, уточни Попов.

Трябва да проведем народен спор по какъв начин се компенсират хората, които имат благосъстоятелност върху които не могат да строят. Първо би трябвало политически спор по какъв начин се подхожда. Ти можеш да бъдеш притежател, само че ти нямаш право да правиш нищо върху нея, сподели още екоминистърът.

Той означи, че сега се води борба за плаж Каваците. И изрично съобщи, че " ще спечелим тази борба ".

Той разяснява и концепцията си за зарибяване на Перловска река. „ Над топлоцентралата, където минава реката има риби. Става въпрос за възобновяване на екологичното положение на реките. В България има доста реки, които не са в положително положение. Започнахме самодейност за екологичното възобновяване на реките. Тръгнахме от Бели Лом в Разград. Там направихме доста сериозна акция и ограничихме замърсяването “, добави още Попов.

Относно перките в Черно море, министър Попов съобщи: Аз съм един от основателите на тази концепция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР