Тази битка, която хартиената коалиция – ДПС, ГЕРБ и БСП

...
Тази битка, която хартиената коалиция – ДПС, ГЕРБ и БСП
Коментари Харесай

Иван Христанов, ПП: Бетонираха си възможността да манипулират вота

Тази борба, която хартиената коалиция – Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия – води от две седмици насам да прокарат това законодателство, прикривайки се зад оправданието, че възрастните хора не можели да гласоподават по различен метод, е най-яркото доказателство, че изборите и методът по който се гласоподава има значение.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от Политическа партия Иван Христанов.

Това би трябвало да го подчертаем дебело, тъй като в продължение на над 10 години българите бяха убеждавани, че изборите нямат значение. Ако това беше правилно тази окопна война, която водим от две седмици нямаше да я има.

 
Това, което стана нощес е, че те си бетонираха в Изборния кодекс над 100 промени, които можем да обединим в три групи, които да им разрешат да манипулират вота, както правеха и преди.
Те и в този момент имат болшинство обаче не могат да ръководят. Това е огромната драма на ГЕРБ. През последните 12 години ГЕРБ са изгубили 1 млн. гласоподаватели. Те нямат към този момент годно посланичество, което да им разреши да сформират държавно управление. Сега намирах метод да отворят автомагистралата към измамите и да си подсигуряват, че на идващите избори ще вкарат 20 или 30 депутати повече и да си продължат схемите, които знаем от последните 12 години.

 
За нас е мистерия за какво Българска социалистическа партия поддържат измененията. Най-вероятно някой е заблудил госпожа Нинова, че в целия този развой ще има някаква сметка и за тях.
Те постоянно отхвърлят да изпратят техни представители да видят процеса по валидиране на машинното гласоподаване. Последния случай преди изборите ГЕРБ се направиха, че все едно това не съществува.

Начинът, по който се оправдават е противен, тъй като 30 години възрастните хора не получават положително отношение от страната – мизерни пенсии, липса на естествена здравна услуга и така нататък А данните демонстрират, че след въвеждането на машинното гласоподаване няма смяна във вота на възрастните хора. Т.е. този мотив е безусловно неплатежоспособен.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР