Тази билка е съюзник в борбата срещу депресията, а ви

...
Тази билка е съюзник в борбата срещу депресията, а ви
Коментари Харесай

Освен че предпазва здравето, тази билка привлича и пари

Тази билка е съдружник в битката против депресията, а ви оказва помощ и да се отървете от насъбрания стрес.

Босилекът е билка, известна със своите лечебни свойства и може би в този момент е идеалното време да започнете да я отглеждате във вашия дом.

Босилекът, по-точно сладостен босилек (Scientific Ocimum basilicum) е растение от семейство устноцветни (Lamiaceae). Босилекът е мека, нискорасла билка, която се отглежда в топлите климатични условия. Тя произлиза от Иран, Индия и други тропически райони на Азия и се отглежда минимум от 5000 години. Има доста типове босилек: този, който се употребява в италианската кухня, се назовава “сладък босилек ”, за разлика от “тайландския ” или “светия ”, които се употребяват в Азия.

Думата “босилек ” евентуално идва от гръцката дума за цар (βασιλεύς – “Василеос ”), защото съгласно легендите босилекът поникнал на мястото, където Константин и Елена разкрили светия кръст. Смята се, че може би босилекът е бил употребен в някои ритуални кралски къпания или лечебна примес.

Ето 10 аргументи, заради които той ще ви се отплати!

Съюзник в битката против депресията.

Поддържа здрава сърдечно-съдовата система.

Той подтиква работата на червата и оказва помощ за детоксикацията на тялото.

Подобрява храносмилането.

Той защищава тялото от появяването на диабет.

Той съдържа антиоксиданти, които защищават от заболявания.

Регулира напрежението.

Има антимикробни свойства, които защищават от вируси и инфекции.

Отличен афродизиак.

Той е съвършен за битка против появяването на ракови кафези.

Според старите вярвания, къща, в която се отглежда босилек, не може да бъде бедна, по тази причина си го набавете допустимо най-бързо. Също по този начин, съгласно старите вярвания този, който употребява босилек заран, ще притегля благоденствие през целия ден.

Представяме ви пет метода, посредством които можете да употребявате босилека като лекарство:

– Нарежете шест-седем листа босилек и смесете с една супена лъжица мед. Една супена лъжица от сместа преди закуска, усъвършенства имунитета и понижава хипертонията.

– Сварете една шепа босилек в един литър вода. Прецедете водата и я пийте топла на всеки половин час. Ще почувствате облекчение в гърлото и стомахът ви ще се успокои.

– Предишният съвет може да се употребява по още един метод, в случай че имате инфектиране на кожата или нетърпим сърбеж, с цел да усетите мигновено облекчение, натопете памук в тази вода и леко нанесете върху болното място.

– Сладко и прелестно, етеричното масло от босилек оказва помощ за облекчение на възпалителните положения, като болки в ставите или киселини. Известно е и с обстоятелството, че изостря мозъка и укрепва нервната система.

– Нанесете няколко капки етерично масло от босилек на върха на носа и слепоочията, с цел да се освободите бързо от напрежението и напрежението.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР