Тази билка е едно от най-древните и ценни растения, което

...
Тази билка е едно от най-древните и ценни растения, което
Коментари Харесай

Тази билка нормализира кръвното и пречиства тялото от токсини

Тази билка е едно от най-древните и скъпи растения, което е доста известно в света на националната медицина. Липовят цвят има доста потребни свойства и може да има благотворно влияние върху нашия организъм - от нормализиране на кръвното до стимулиране на имунитета и филтриране на тялото от отрови.

Липовият чай е натурален имуномодулатор, който оказва помощ за подсилване на имунитета ни. Благодарение на неповторимия си състав липовият чай задейства защитните функционалности на организма, усъвършенства работата на имунната система и оказва помощ в битката с вирусите и бактериите, съгласно изданието The Health Site. Чаят от липа има диуретичен резултат, който оказва помощ за унищожаване на отпадъците и токсините от тялото. 

Подобрява работата на бъбреците и черния дроб, предизвиква дейното премахване на непотребната течност и усъвършенства метаболитните процеси в организма. Липовият чай е нискокалорична напитка, която оказва помощ за ускорение на метаболизма и поощряване на загубата на тегло. Редовната консумация на липов чай ​​може да ви помогне да постигнете мечтаните резултати в битката си с наднорменото тегло. 

Липовият чай има антиоксидантни свойства, които оказват помощ за отбраната на сърдечните кафези от свободните радикали и предотвратяват развиването на сърдечно-съдови болести. Той предизвиква вазодилатацията, усъвършенства кръвообращението и възстановява кръвното налягане. Липовият чай има успокоителен резултат върху нервната система, оказва помощ за облекчение на напрежението и възстановяване на настроението. 

Помага за унищожаване на нервното напрежение, усъвършенства съня и общото богатство. Цветята на липата дължат своите лечебни свойства на неповторимия си състав. Гликозидът тилиацин е добре прочут фитонцид, т.е. вещество, което предотвратява растежа и развиването на бактерии. Тилиацинът има и потогонно деяние, по тази причина липовият цвят се употребява при високи температури. Благодарение на дейното изпотяване непотребната топлота се губи от тялото посредством потта, което води до понижаване на телесната температура. 

Също по този начин дружно с изпотяването от тялото се извеждат токсините – рискови отпадъчни артикули на вируси и бактерии. Флавоновите гликозиди са субстанции с антибактериално деяние. Танини - те имат отхрачващ резултат, тъй че са ефикасни при кашлица. Витамин С (аскорбинова киселина)  - липовите цветя съдържат огромно количество аскорбинова киселина, която укрепва имунната система, оказва помощ да се справите с възпалението и дава мощ за битка с заболяването.

Каротин - този мощен антиоксидант взе участие във действието на имунната система и оказва помощ на телесните тъкани да се възстановят по-бързо от инфектиране, а също по този начин поддържа здравето на лигавиците. Тоест цветята на липата имат сложен резултат върху тялото: обезвреждат вирусите и бактериите, понижават възпалението и предизвикват отделянето на храчки при кашлица. Имат и температуропонижаващо деяние, форсират заздравяването на рани и се употребяват като естествено успокоително средство. 

Липовият цвят се употребява под формата на чайове, запарки, лосиони и компреси. Полезните свойства на липовите цветове се употребяват и в козметологията. Липовият чай е необикновено растение, което може да донесе огромни изгоди на тялото ни, написа аctualno.com. Укрепва имунната система, пречиства организма, оказва помощ за понижаване на тежестта, усъвършенства работата на сърдечно-съдовата система и оказва помощ за облекчение на напрежението. Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР