Тази арогантност е много типична за Томислав Дончев, дето се

...
Тази арогантност е много типична за Томислав Дончев, дето се
Коментари Харесай

Йордан Цонев поиска Томислав Дончев да не дава акъл на хора, които са правили реформи

Тази надменност е доста типична за Томислав Дончев, дето се вика. Той е от през вчерашния ден политик, а дава ум на хора, които са правили промени. В България са правени същински промени по времето на Костов, по времето на Съюз на демократичните сили, когато ни одобряваха в Европейски Съюз и НАТО, когато тези политици ги нямаше на хоризонта. Значи, последните хора, които ще дават оценка за промени са тези, в това число и Дончев.
Това сподели по БНР депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка думите на вицепремиера Дончев по отношение на Бюджет 2020.

" Нека да си завърша мисълта, тъй като това е отговор на оценката за бюджета и на това, което е споделил Дончев. Вие ме провокирахте с въпроса си, доста добре ме провокирахте, да отговоря. Няма по какъв начин да правиш същото 10 години и да очакваш различен резултат. Ние желаеме да има промени, обществото желае да има промени в нереформирани браншове. И този бюджет в действителност е „ повече от същото”. И кое е същото? Повече доходи – да, тъй като икономическият цикъл е растеж и повече разноски. Обаче разноските, запитвам аз, ефикасни ли са? Отговорът на обществото е – не. Отговорът на самия министър председател е – не. Защо, откакто даваш по 500 милиона всяка година повече за опазване на здравето идват при теб разплакани родители? Защото системата не действа добре. Защо в системата на обществената сфера се наливат всяка година повече пари и оставките на обществените министри хвърчат със същата скорост, с която хвърчат и оставките на здравните? Защо повишаваш трета, четвърта година поред парите на учителите, което е заслужено и по този начин би трябвало да бъде, само че продължава и междинното и висше обучение да бълва необразовани и неподготвени за пазара на труда хора? ", продължи прочувствения си изблик Цонев.

Във връзка с оставката на обществения министър Цонев разяснява: ​ " Вероятно има насъбрани проблеми в системата, в случай че министър председателят следва тази логичност би трябвало и други оставки да изиска, защото много системи стоят нереформирани. Това е ​​и нашата съществена рецензия към бюджета, когато дебатирахме в първо четене и в този момент следва спор на второ четене, вторник и сряда. Така че, няма нищо нелогично в тези оставки. Въпросът целият е, че съгласно нас оставките на министри към този момент не са отдушник на насъбраното напрежение. "

Ние сме на едно от последните места в Европа по успеваемост на харченето на обществените средства. Един лев, едно евро, има една от най-ниските успеваемости в Европа. Защото са нереформирани огромните обществени системи. Ето, това е оценката ни за бюджета. И по тази причина казахме, че този бюджет е „ повече от същото”, а същото е - харчене без сметка, харчене в нереформирани браншове, харчене без успеваемост. И Дончев даже не осъзнава какъв брой е прав, като споделя – „ Какво очаквате от нас, ние ще вършим същото.” Същото не е О,Кей за обществото. Вие удовлетворен ли сте от опазването на здравето? Не, не сте. Хората удовлетворени ли са от обществената политика...? ", сподели още Цонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР