Тази актуализация на бюджета е абсолютно излишна. Параметрите в бюджета

...
Тази актуализация на бюджета е абсолютно излишна. Параметрите в бюджета
Коментари Харесай

Доц. Григорий Вазов: Актуализация не е нужна, Радев веднага да разпуска НС

" Тази актуализация на бюджета е безусловно непотребна. Параметрите в бюджета за 2021-ва година са задоволително добре заложени и могат да изпълнят всички функционалности на развиването на страната до края на 2021-ва, без значение от пандемията от Covid-19 ".

Това съобщи пред БНР доцент доктор Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

Доц. Григорий Вазов беше безапелационен, че единственото вярно политическо решение е президентът Румен Радев да разпусне незабавно Народното събрание и да не бъде призната актуализацията на бюджета, а да остане остарелият Закон за държавния бюджет за 2021 година.

Той беше безапелационен, че специалистите от Фискалния съвет са знаели, че тя ще пусне духа от бутилката, тъй като страната ще е в предизборна обстановка:

" Оттук нататък актуализацията ще стане една формула за политическа интензивност на обособените партии. Ще настъпят такива негативни последици от нея във времето, че един финансов мозък е мъчно да си го показа ".

Доц. Вазов уточни, че сега страната има неповторим стопански напредък на Брутният вътрешен продукт:

" За последното тримесечие имаме близо 10% растеж на Брутният вътрешен продукт, на годишна база ще имаме над 5% растеж. Ресурс в бюджета има задоволително. Твърденията, че той не може да се пипа, са безспорна нелепост и липса на професионализъм ".

Той изясни, че с изключение на Закон за държавния бюджет, има и Закон за обществените финанси, който е по-висш закон:

" Той по този начин е изработен, че допуска всички благоприятни условия за вътрешно преразпределение на настоящия бюджет, тъй че до края на годината страната да има един сериозен стопански живот ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР