Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания завърши през вчерашния

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания завърши през вчерашния
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Джокович напуска топ 5, Кирьос също губи позиции

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия приключи през вчерашния ден и с началото на новата работна седмица е време за обичайното възобновяване на международната класация. Днес обаче точки няма да бъдат прибавени, а единствено и само отстранени, откакто АТР взе решение да не присъжда точки на тазгодишния Уимбълдън в отговор на възбраната на съветски и беларуски тенисисти да вземат участие в конкуренцията.

Това носи неприятни вести за Новак Джокович, който през вчерашния ден завоюва своя четвърти следващ трофей на Свещената трева, само че все пак ще се свлече с четири позиции до №7 в подреждането. Причината е, че той бе лишен от опция да отбрани извоюваните 2000 точки от миналогодишното издание и по този начин записва най-ниското си класиране в ранглистата от 2018 година насам.

Макар да направи най-хубавия шампионат в кариерата си до момента, финалистът Ник Кирьос също бива извънредно неприятно обиден от решението на АТР, защото освен че не се изкачва в класацията, той даже регресира с пет места до 45-ата позиция. При естествени условия австралиецът щеше да прибави нови 1110 точки към актива си, което му гарантираше място в топ 20.

Други двама, които означават забележителен спад, са защитаващият финалист Матео Беретини, както и миналогодишният полуфиналист Денис Шаповалов. Двамата се разделят надлежно с 1200 и 720 пункта от общия си общ брой, заради което се свличат до №15 и №23.

Въпреки всичко лидерската позиция остава в владеене на Даниил Медведев, компактно следван от Александър Зверев. Челната петица пък се добавя още от Рафаел Надал, Стефанос Циципас и Каспър Рууд, всеки от които прогресира с помощта на отстъплението на Новак Джокович.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР