Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия все повече се

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия все повече се
Коментари Харесай

Програмата за АО: Първи четвъртфинални двубои и двама българи на корта

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия от ден на ден се доближава към своята решителна фаза и откакто по-рано през днешния ден бяха завършени и последните осминафинални двойки, то на следващия ден следва да станем очевидци на първите четвъртфинали при мъжете и при дамите. 

Най-високоранкираният тенисист, оживял в горната половина на схемата, е международният №4 Стефанос Циципас, който ще търси място измежду най-хубавите осем в Мелбърн за трета поредна година. Утре той ще премери сили с Иржи Лехечка, отстранил един от любимците в лицето на Феликс Оже-Алиасим в миналата фаза. Другият четвъртфинален конфликт при мъжете в тази част ще опълчи 18-ия подложен Карен Хачанов и Себастиан Корда, който в третия кръг отстрани миналогодишния финалист Даниил Медведев.

При дамите пък ще станем очевидци на дуел сред две шампионки от Шлема - Елена Рибакина и Йелена Остапенко, а съперничката на победителката от въпросната среща ще бъде избрана от мача сред международната №3 Джесика Пегула и двукратната шампионка в шампионата Виктория Азаренка.

За следващ ден ще имаме опцията да се насладим и на изявите на нашите млади очаквания в конкуренциите за юноши и девойки. Първи в игра ще чакаме Илиян Радулов, на който му следва да премери сили с тръгналия от квалификациите китаец Циянхуй Джан, като срещата им ще стартира не преди 03:30 часа на корт №12. По същото време се чака да започва и дуелът с присъединяване на 15-годишната Росица Денчева против Татум Еванс, които ще излязат във втори мач от програмата на корт №15.

Програмата за Ден 9 в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. Елена Рибакина - Йелена Остапенко (не преди 03:30 часа)

3. Карен Хачанов - Себастиан Корда (не преди 05:00 часа)

4. Джесика Пегула - Виктория Азаренка (не преди 10:00 часа)

5. Стефанос Циципас - Иржи Лехечка

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР