Тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс предостави нов прочит

...
Тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс предостави нов прочит
Коментари Харесай

Надал: Победата на Фриц над Рубльов е по-ценна, отколкото успехът му срещу мен

Тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс даде нов прочит на понятието " американска фантазия ", откакто представителят на домакините Тейлър Фриц донесе голяма наслада на сънародниците си, триумфирайки с трофея в Калифорния, като по този метод се трансформира в първия американец, вдигнал купата от 2002-ра насам, когато това стори Андре Агаси. По пътя си към купата локалният любим надигра Андрей Рубльов на полуфиналите, след което на финала спря серията на Рафаел Надал от 20 следващи победи.

По време на заключителния конфликт Матадора изпитваше физически проблеми, които не му разрешиха да извади на показ най-хубавото от себе си и да бъде изцяло конкурентоспособен на съперника си. Това призна и самият испанец в свое изявление, като изрази мнение, че точно заради тази причина триумфът, реализиран от Фриц в полуфиналната фаза, е имал по-голяма стойност за него, в сравнение с този на финала.

" Тейлър беше необикновен. Той играеше удивително в хода на цялата конкуренция, изключително на полуфиналите, когато съумя да разгърне цялостния си капацитет. Мисля, че успеха му над Рубльов значи повече за него, в сравнение с тази против мен на финала, тъй като тогава той се изправи против надалеч по-тежък противник, в сравнение с бях аз. Очевидно е, че Фриц се развива. Сезонът започва по отличен метод за него и в този момент ще има късмет да продължи да прогресира и да влезе в топ 10 ", разяснява 21-кратният първенец от Шлема.

Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР