Тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън ни предостави множество изненадващи победители

...
Тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън ни предостави множество изненадващи победители
Коментари Харесай

От първото си напускане на родината до 1/8-финал на АО: Невероятното приключение на Шелтън

Тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън ни даде голям брой изненадващи спечелили още в първите кръгове на конкуренцията, като двама от играчите, които най-добре се възползваха от по този начин стеклите се събитията бяха локалният любим Алексей Попирин, който получи " уайлд кард " за присъединяване и 20-годишният колежански първенец Бен Шелтън. Сблъсъкът протече напълно под контрола на американеца, който за първи път напусна рамките на родината си през сегашния месец, с цел да вземе присъединяване на Откритото състезание на Австралия, като приключението му се трансформира в самобитна приказка и международният номер 89 към този момент е осминафиналист в надпреварата, откакто подчини домакинския представител за тъкмо 2 астрономически часa на John Cain Arena - 6:3 7:6(4) 6:4. В борба за място във етапа на топ 8 Шелтън ще срещне своя съотечественик Джей-Джей Улф, като има всички шансове да продължи пътя си в Мелбърн.

Дебютните минути в дуела безспорно принадлежаха на международния номер 113, който се изтегли обратно от главната линия и пласираше надълбоко в противниковата половина ретурите си, което го изведе до ранен брейкбол. Американецът в същото време разчиташе на вездесъщия си левичарски сервис, който му оказа помощ да се измъкне от неподходящата обстановка, като след това последователно пое самодейността и осъществя цели 13 уинъра в откриващия сет, с цел да го отмъкне чрез съдбоносен пробив в шестия гейм.

Втората част мина под диригентската палка на сервиращите, каквото и бяха упованията преди сблъска, поради началния удар, с който разполагат двамата непоставени състезатели. Единствените моменти на конспирация откриха място в средата на сета, когато пред всяка от двете страни на мрежата се откриха благоприятни условия за пробив, само че до подобен по този начин и не се стигна, заради което ни предстоеше да следим тайбрек. В него Шелтън след грешки от ракетата на австралиеца се снабди с ранен задатък от 4:1 точки, който задържа и му се оказа задоволителен, с цел да дублира преднината си в общия резултат на срещата.

Стартът на третата част беше напът да се окаже гибелен за Попирин, който трябваше да избавя следващите брейкболи пред съперника си в дуела, само че окуражаван от сънародниците си по трибуните направи нужното със серия от сервиси и оцеля. Оттам насетне подаващите постановиха своята доминация и по всичко личеше, че ще станем очевидци на тайбрек, само че друго беше в мислите на международния номер 89, който се възползва от съмненията на участващия чрез " уайлд кард " играч в заключителния 10-и гейм и завоюва мачбол, който оползотвори незабавно, узаконявайки своя успех и мечтаното си класиране за втората седмица на Аустрелиън Оупън.

Wow! In just his second Grand Slam appearance
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР